Кмете, готов стадион кога?. Този транспарант бе закачен на вчерашния

...
Кмете, готов стадион кога?. Този транспарант бе закачен на вчерашния
Коментари Харесай

Охранители, фенове или политици? „Ботев гард” си сложиха транспарант на Колежа с питане към кмета

„ Кмете, подготвен стадион по кое време? ”. Този транспарант бе закачен на вчерашния финален мач на шампионата за Ботев Пловдив против Арда Кърджали. Той евентуално е обвързван с въпросите на Гражданския съвет към кмета Костадин Димитров по отношение на завършването на стадион „ Христо Ботев ”. В своя декларация от Сдружението, слагат въпроси за препроектирането и възлагането на новия стадий на Колежа.
Прочетете още
На пръв взор нищо неправилно. Винаги почитателите на Ботев постоянно са имали свободата  да показват мнението си на Колежа посредством транспаранти, без значение дали всички на стадиона са съгласни с него. Така да вземем за пример от няколко месеца стои транспарант „ Гиздаков, вън от Ботев ”.

Репортер на TrafficNews обаче видя, че въпросният афиш, с който се обръщат към кмета на Пловдив, не бе комплициран от почитатели. Преди срещата чиновници на „ Ботев гард ” – новата охранителна компания, чийто едноличен притежател е  ПФК „ Ботев Пловдив ” АД,  закачиха на естрада „ Изток ” въпросния транспарант. През целия дуели той бе „ защитаван ” от охранители от компанията, записана въз основата в квартал Коматево.

Така поражда въпросът – „ Ботев гард ”, чийто първи шефове и шефове сега са в пандиза с обвиняване за въоръжено ОПГ -  охранителна компания ли е, фенска секта или ангажирана политически организация?

Да накараш чиновници на „ Ботев гард ” да се  вклинят измежду останалите почитатели с провокация към кмета на Община Пловдив, демонстрира и двойственото отношение на клуба. От една страна те споделят – в прелестни връзки сме с градската администрация, а в идващия употребяват маши, с цел да нападат кмета.

Това е и самобитно дежавю, откакто неотдавна през близки до управлението медии „ гръмна ” новината, че Ботев обмисля да напусне Колежа поради различия с Община Пловдив. Тогава клубът изрично „ опроверга ” изказванията в медиите, че ще играят на различен стадион, а не на Колежа, откакто видяха публичната реакция. 

Както нееднократно TrafficNews писа, още със самото основаване „ Ботев гард “ имаше съществена цел да овладее фенските фракции и да ги подчини. Тези планове бяха разкрити по време на Специализираната полицейска акция, при която бяха задържани посоченият за техен водач Въльо Петров, Милен Стоянов, който бе шеф на „ Ботев гард “, както и двамата служители на реда Галин Колев и Мартин Ламбрев. Публична загадка бе, че тяхната концепция е да се трансфорат в инструмент в ръцете на управлението на „ Ботев “ за пробутване и налагане политики не само от футболно естество, само че и в публичния живот на Пловдив и България. Имаше съмнения, че неусъществилият се „ Батальон 12 “ може да прокарва и извършва действия в изгода и интерес на Руската федерация.

По съществото си вчерашният транспарант няма нищо неправилно, само че в случай че в реалност идва от фенските фракции на Бултрас, тъй като там постоянно е имало плурализъм. Но, в случай че това са преднамерени дейности на управлението на Ботев в колаборация със „ затвореното за почитатели ”  Сдружение, то това не е нищо повече от плетене на политически интриги и то в разгара на предизборната акция.

Кадрите от слагането и пазенето на транспаранта демонстрират, че се касае за втората догадка, а управителните фактори в клуба и Сдружението за следващ път употребяват името и почитателите, за личните си цели.



 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР