Ново голямо дарение, този път за болницата в Ловеч, направиха

...
Ново голямо дарение, този път за болницата в Ловеч, направиха
Коментари Харесай

Родителите на Домусчиеви с голямо дарение

Ново огромно подаяние, този път за болничното заведение в Ловеч, направиха родителите на братя Домусчиеви. „ Преди броени дни семейство Домусчиеви - Петър и Маргарита, подариха 100 000 лв., те към този момент са по сметката на Община Ловеч ”, съобщи кметът на Ловеч Корнелия Маринова. С тези средства ще бъдат закупени още един стационарен респиратор, анестезиологичен уред и операционна маса за многопрофилната болница в Ловеч.

 

21 компании от Ловеч и района подариха на локалната болница 267 000 лв.. „ Тази сума, под формата на консумативи и съоръжение, ще бъде употребена за многопрофилната болница ”, изясни Маринова през Нова тв. Респиратори, ултразвуков ехограф, реанимобилни кревати - това са единствено част от нещата, които ще бъдат закупени с великодушното подаяние.

Мексиканската вълна от дарения за лечебните заведения и лекарите в страната продължава. 60 000 лева за респиратори за бебета обезпечи най-големия донор в България – депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, на АГ болничното заведение във Варна. България получи 15 тона медицински защитни средства. Те идват от Обединените арабски емирства. В подмяна две български компании – „ Градус ” и „ Интръст ”, са дарили на емирствата 32 тона храни.

Фармацевтичната компания „ Натурпродукт ” подари 50 000 лв. на Министерството на здравеопазването за подкрепяне на лечебните заведения в битката против COVID-19.

Платежният и картов оператор БОРИКА направи подаяние от 36 000 лв. за университетската болница „ Света Марина “ в Плевен. С дарената сума болничното заведение е купила респираторен вентилатор за интензивни грижи.Дарител стана и Комисията за лишаване на нелегално добито имущество. Оттам подариха 51 660 лв. за незабавните медици в София-град и област. Парите събрали чиновниците на комисията с ясна цел - закупуване на защитни дрехи.

„ С тези средства би трябвало да бъдат закупени маски, гащеризони и PCR проби за проучване на нашите хора ”, изясни доктор Георги Гелев, шеф на Центъра за незабавна здравна помощ в София. При предходните проби позитивни проби за ковид дадоха осем чиновници на Спешна помощ. „ Искам да кажа едно огромно " благодаря " от мое име и това на работещите тук, ”, съобщи още доктор Гелев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР