Второ добро дело върна вярата в честта у хората във

...
Второ добро дело върна вярата в честта у хората във
Коментари Харесай

Честта на пагона! Полицаи от Враца върнаха портмоне с пари и документи

Второ положително дело върна вярата в достойнството у хората във Враца. След като през вчерашния ден ви разказахме за учителка, която дружно със собствен другар върна портмоне с над 1000 лв. на собственичката, втора сходна история стигна до организация BulNews. Този път съзнателното дело е осъществено от чиновници на реда. 
Случката е от понеделник вечерта. Врачанинът Денис Дишов изгубил портфейла си „ при нелепи условия “, описа самият той с пост в обществената мрежа. Той бил изпаднал на бул. „ България “, в региона на блок №26 в ж.к. „ Дъбника “.
За благополучие, изгубеното портмоне било открито от чиновници на реда. Около 20.30 часа двама униформени от бранш „ Пътна полиция “ при ОД Министерство на вътрешните работи – Враца видели на улицата изпуснатия портфейл, в който имало пари и персонални документи. Те видели данните на притежателя и поискали подпомагане от сътрудниците си в Министерство на вътрешните работи за контакт с врачанина.
Около 20.30 часа те се свързали с него и му върнали непокътната изгубената движимост. 
Врачанинът е разчувстван от постъпката на чиновниците на реда, които потвърдили достойнството на пагона. Той решил да благодари обществено на служителите на реда, които са потвърдили, че специалността им е същинско предопределение.
„ Искам с този пост да изкажа откровените си благодарности към екипа на Министерство на вътрешните работи Враца и по-конкретно към двамата чиновници, които през днешния ден направиха едно добросъвестно дело по отношение на мен и също по този начин да припомня на всички, че служителите на реда в действителност поставят старания да пазят ползите на жителите “, написа Денис Дишов в една от шофьорските групи във фейсбук. 
Той споделя за обстановката, при която даже не е схванал, че е останал без пари и документи, само че униформените му го върнали тъкмо в този тип и наличие, както му е познато. 
„ Нека бъдем почтени - малко са хората, които ще намерят портмоне с документи и пари в него и ще го предадат на притежателя непокътнато. Искам да припомня на всички, че в края на деня служителите на реда са хора и заслужават нашето почитание “, написа Дишов.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР