Нови случаи на коронавирус и рекордно увеличение на хоспитализациите помитат

...
Нови случаи на коронавирус и рекордно увеличение на хоспитализациите помитат
Коментари Харесай

Коронавирусът помита все повече американски щати

Нови случаи на ковид и рекордно нарастване на хоспитализациите опустошават от ден на ден американски щати, в това число Флорида и Тексас, до момента в който множеството не престават да разхлабват рестриктивните мерки и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп възнамерява избирателен протест на закрито в Тълса, Оклахома, осведоми " Ройтерс ".

Алабама, Флорида и Южна Каролина регистрираха рекорден брой нови случаи за трети следващ ден, което съгласно доста здравни специалисти отчасти се дължи на събиранията на Деня в памет на починалите американски бойци в края на май.
 Фаучи обезпокоен, че Съединени американски щати губят надзор над коронавиурса
Фаучи обезпокоен, че Съединени американски щати губят надзор над коронавиурса

Фаучи акцентира, че увеличената болнична помощ е тревожна наклонност

Оклахома регистрира нарастване на новите случаи втори следващ ден, а Аляска записва растеж за първи път от седмици. Аризона и Невада също регистрират огромен растеж на инфектираните с ковид.

В щата Луизиана, който се трансформира в една от първите горещи точки, новите случаи набъбнаха с над 1200 - за първи път толкоз доста от 21 май.

На национално равнище в събота са регистрирани над 25 000 инфектирани - най-високото равнище от 2 май. Това отчасти се дължи на доста увеличение тестването за ковид през последните 6 седмици.

По-тревожното за здравните управляващи в доста от тези щати е скокът на болните, които се нуждаят от болнична помощ.

Арканзас, Северна Каролина, Тексас и Юта регистрират рекорден брой приети в болница пациенти в събота. В Южна Каролина от 69% до 77% от болничните кревати са заети.

Опасенията от втора вълна или от това, че щатите просто не са съумели да спрат първата вълна накараха здравни специалисти да упорстват американците да носят маски на обществени места и да заобикалят огромни събирания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР