Нови, неподозирани снощи, щети излизат тази сутрин след наводнението в

...
Нови, неподозирани снощи, щети излизат тази сутрин след наводнението в
Коментари Харесай

Погром в Карлово: Ето какво остана след страшната буря СНИМК...

Нови, неподозирани нощес, вреди излизат тази заран след наводнението в Карлово. Те са по водната и по градската инфраструктура, както и по постройките и частните домове. Както " Марица " към този момент заяви най-пострадала е професионалната гимназия по жп превоз " Христо Смирненски ", където са наводнени кабинети и техническа лаборатория.



В четвъртък и петък в учебното заведение трябваше да се проведат матури. След координиране с Регионалното ръководство по обучение Пловдив и директорката Антоанета Плакова, се разисква разновидността матурите да се проведат в друго карловско учебно заведение. Това заяви шефът на образователното заведение Стефан Филчев.



Преди час с него се свърза кметът на София Йорданка Фандъкова и предложи помощ на учебното заведение, като изпраща екип от техника и експерти, който има опит за справяне в такава обстановка.



Директорът е направил застраховка на учебното заведение за сходни сериозни обстановки и сега чака застрахователите да оценят вредите.



Районът на учебното заведение е най-пострадал от бедствието в Карлово. В този регион без вода са четири единадесет етажни блока. Водопреносната тръба минава под моста на дерето Меден дол и буйните води и наносите нощес са я раздрали. Пострадала е също част от подпорната стена и има над двадесет наводнени къщи на улица " Яне Сандански ".



Една от аргументите за огромното наводняване в този регион е задръстрването от голямо количество битови боклуци, изхвърляни непрекъснато от ромите в дерето Меден дол.



Тази заран доброволци се събират, с цел да оказват помощ за разчистването на отпадъците.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР