Новата седмица започва по много добър начин за българския тенис.

...
Новата седмица започва по много добър начин за българския тенис.
Коментари Харесай

Ранглисти: Прогрес за Григор Димитров, Лазаров и Донски


Новата седмица стартира по доста добър метод за българския тенис. Почти всичките ни водещи играчи означават напредък при днешното възобновяване на ранглистата. След достигнатия осминафинал в Барселона първата ни ракета Григор Димитров още веднъж се изкачи в подреждането. Българинът напредва с една позиция и към този момент е №22 в света с актив от 1750 точки. Димитров не е по никакъв начин надалеч от завръщане в Топ 20, защото сега е единствено на 38 пункта зад заемащия 20-ата позиция Николоз Басилашвили, който тази седмица ще пази купата в Мюнхен.

Междувременно Димитър Кузманов отстъпва с една позиция до №206, а Адриан Андреев резервира ранкинга си и към момента е 358-ми. Александър Лазаров печели четири места и към този момент е №403, а Александър Донски се изкачва с две позиции до №527.

Габриел Донев и Симон-Антони Иванов също могат да се похвалят с прогрес в класацията. Донев напредва с шест места до №821, а Иванов печели пет позиции и от през днешния ден е 823-и.

В Топ 10 има единствено една смяна. Карлос Алкарас, който завоюва купата в Барселона, прогресира с две места и от през днешния ден е №9 в света, пробивайки в челната десетка за пръв път в кариерата си, до момента в който първенецът от Белград – Андрей Рубльов, остава осми.

Лидер към момента е Новак Джокович, следван от Даниил Медведев, Александър Зверев, Рафаел Надал и Стефанос Циципас.

Топ 10 на международната класация:

Българите в Топ 1000:
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР