Наоми Осака не беше стъпвала на омразия си клей от

...
Наоми Осака не беше стъпвала на омразия си клей от
Коментари Харесай

В азиатски сблъсък: Финалиската от АО се оказа твърде силна за Осака в Рим и спря клей устрема ѝ

Наоми Осака не беше стъпвала на омразия си клей от 2 години насам, откакто пропусна цялата предходна година заради майчинство. Японката стартира кошмарно сезона си на червени кортове и записва 2 провали в първите си 3 мача, само че всичко се промени на шампионата в Рим, където някогашната номер едно сподели най-хубавия си клей тенис в кариерата. Осака записа три поредни победи, с цел да се класира на 1/8-финалите, като надделя финалистката от Щутгарт - Марта Костюк, както и поставената под номер 10 - Дария Касаткина, а това бяха въобще първите триумфи на азиатката над състезателки от топ 20 върху алената настилка.

Днес обаче 4-кратната " мейджър " шампионка се оказа прекомерно надалеч от новото на Кинуен Жанг, която я надделя с рутинното 6:2 6:4 за 84 минути игрово време и по този начин международната номер 7 се трансформира в първата 1/4-финалистка на конкуренцията в италианската столица, а в идната фаза ще премери сили с една всред Коко Гоф и Паула Бадоса, които безспорно офирмят един от най-интригуващите конфликти при дамите през днешния ден.

Срещата стартира чудесно за финалистката от Аустрелиън Оупън, която проби още на старта, само че Осака последователно откри своите удари и уинърите от нейната ракета не закъсняха, като тя обърна резултата до 2:1 в нейна изгода. Бившата номер едно обаче играеше с невиждано невисок % на вкаран първи сервис (27) и китайката имаше лукса непрестанно да бъде в атакуваща позиция на ретур, което докара до серия за нея от 5 следващи гейма и по този начин първият сет отиде в историята.

Женг проби и за начало на втория сет и въпреки японката да стабилизира извънредно доста началния си удар, то ранната преднина на по-високоранкираната тенисисти се оказа решаваща и тя се поздрави с крайната победа, класирайки се за втора поредна година във финалната осмица на надпреварата в Рим.

Zheng d. Naomi Osaka 6-2 6-4

Qinwen is into the Rome quarterfinals for the 2nd year in a row.

Since reaching the Australian Open Final, it’s been tough for her.

But her talent & raw ability remain unmistakable.

✅4th WTA 1000 QF

Back on track.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР