Феликс Оже-Алиасим имаше късмет, който вероятно е абсолютно безпрецедентен в

...
Феликс Оже-Алиасим имаше късмет, който вероятно е абсолютно безпрецедентен в
Коментари Харесай

Финалистът от Мадрид е аут: Де Минор се оказа имунизиран към късмета на Оже-Алиасим и го спря в Рим

Феликс Оже-Алиасим имаше шанс, който евентуално е безусловно невиждан в историята на тениса, с цел да се класира за финала на Мастърса в Мадрид. Канадецът продължи напред след отказвания на Якуб Меншик, Иржи Лехечка и Яник Синер, а във финала Андрей Рубльов игра със съществени здравословни проблеми, само че въпреки всичко откри сили да надвие канадеца, след което влезе в болница на идващия ден.

Бившият номер 6 обаче въпреки всичко сподели в този край, че стартира да се връща към най-хубавите си дни на корта и нямаше проблеми да се класира за третия кръг на Мастърса в Рим, където обаче се срещна с десетия подложен Алекс Де Минор, който се оказа ваксиниран към шанса му и го надигра с крайното 6:7(2) 6:4 6:4.

Така Де Минор изравни салдото на 3:3 в директните си срещи с първенеца от Базел и ще играе със Стефанос Циципас за място в четвъртфиналите в италианската столица, а любопитното е, че гъркът има смазващото преимущество от 10:1 победи в директните си мачове с австралиеца, само че последната им среща беше извоювана от Де Минор.

Срещата започва надалеч по-добре за международния номер 20, който проби още на старта, единствено че неговият сервис му създаваше големи проблеми и шестата му двойна неточност се оказа съдбовна, тъй като 10-ият подложен реализира рибрейк с нейна помощ и докара нещата до тайбрек.

Там Оже-Алиасим имаше цялостен надзор над събитията на корта и скоропостижно се откъсна напред в резултата с 4:1 и доста скоро имаше преднина в обособените сетове.

Втората част вървеше безусловно равностойно, като канадецът постановяваше по-високо движение на игра, до момента в който Де Минор главно връщаше топката в корта и разчиташе на неточности от другата страна на мрежата. Тази тактика в последна сметка се увенча с триумф, тъй като Оже-Алиасим влезе в сериозна игрова дупка, откакто след 4:3 и не взе нито гейм повече в сета..

Третата част стартира надалеч по-добре за международния номер 11, чието неизменност вземаше връх над прекомерно рисковата игра на неговия противник. Австралиецът взе преднина от 3:1 и даже можеше да удвои задатъка си, само че неговият конкурент надалеч не се беше отказал и съумя да обърне нещата до 4:3 в своя изгода. 

Тогава събитията от миналата част се повториха, защото Де Минор още веднъж постави точка на разногласието, осъществявайки нова серия от 3 поредно извоювани гейма и по този начин в профил финалиста на Мастърса в Мадрид.

Close encounters of the tennis kind
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР