Новата коалиция е заложила незабавни законодателни промени в подписаното споразумение

...
Новата коалиция е заложила незабавни законодателни промени в подписаното споразумение
Коментари Харесай

Ето ги приоритетите на новото коалиционно правителство

Новата коалиция е заложила незабавни законодателни промени в подписаното съглашение за ръководство. Водещи измежду тях са промени в региона на правораздаването и битката с корупцията. Очаква се болшинството в Народното събрание да одобри промени в закона за КПКОНПИ - делене на комисията и промяна на ръководителя й. Освен това, тя ще получи и проверяващи функционалности. Това ще стане до три месеца.

Незабавни промени ще има в Закона за правосъдната власт. С тях ще бъдат закрити спецсъдилищата и спецпрокуратурата. Въвежда се и контрол върху обвинителите при отводите да образуват досъдебно произвеждане. Ще бъдат лимитирани и пълномощията на основния прокурор по надзора за правда, единствено до конституционно плануванаъа подготвеност.

С висок приоритет са и няколко задания в обществената сфера и енергетиката. Сред тях - опазване на цената на тока за битовите консуматори от началото на 2022-ра година. От януари ще се търси и анулация на таксите за детски градини. До средата на 2022-ра майчинските за втората година ще бъдат обвързани с повишаването на минималната работна заплата.

За да стартира реализацията на управническите цели посредством законодателните промени, Народното заседание би трябвало в къси периоди да сътвори парламентарните комисии. Тогава ще стартира и смяната в законодателството, която в избрани сфери е заложена в съдружното съглашение като-незабавна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР