Министерството на правосъдието на Молдова поиска днес от съда в

...
Министерството на правосъдието на Молдова поиска днес от съда в
Коментари Харесай

Настояват за забрана на дейността на проруска партия в Молдова

М инистерството на правораздаването на Молдова изиска през днешния ден от съда в Кишинев да наложи за шест месеца ограничавания върху политическата активност на проруската партия „ Шанс “ , съобщи Ройтерс.

Министерството заяви, че решението е взето, откакто при одит на партията било открито, че управлението на „ Шанс “ не е изпълнило условията на ЦИК и не е предоставило цялостни данни за активността си.

Проруската партия е обвързвана с избягалия в чужбина предприемач Илан Шор, който предходната година беше наказан задочно на затвор за машинация. Той поддържа присъединението на Молдова към Евразийския стопански съюз и стратегическото ѝ партньорство с Русия.

Решението на съда може да спре множеството политически действия на партията. Това би ѝ попречило да води акция по време на президентските избори и референдума за европейската интеграция на Молдова, които се чака да се проведат по едно и също време през октомври.

Опитите на Ройтерс да се свърже с представители на партия „ Шанс “ за коментар са приключили с крах.

Докато е под рестриктивните мерки, партията може да бъде възпрепятствана да взема участия в медиите, да провежда събрания, манифестации, митинги и други обществени дейности и с някои изключения да употребява банковите си сметки.

Властите в Молдова не разрешиха на партията да взе участие в локалните избори предходната година, базирайки се на опасения за националната сигурност.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР