Носителката на Големия кристален глобус в биатлона Марте Олсбу Рьойзеланд

...
Носителката на Големия кристален глобус в биатлона Марте Олсбу Рьойзеланд
Коментари Харесай

Олимпийската и световна шампионка в биатлона Марте Олсбу Рьойзеланд слага край на кариерата си

Носителката на Големия бистър глобус в биатлона Марте Олсбу Рьойзеланд от Норвегия разгласи, че поставя завършек на кариерата си в края на сегашния сезон заради здравословни проблеми.

" Биатлонът ще бъде вечно в сърцето ми и с огромна страст разгласявам през днешния ден, че Холмеколен ще бъде последното си съревнование за Световната купа ", сподели на конференция 32-годишната състезателка, считана в родината си за една от най-хубавите биатлонистки в историята.

" Чувството е необичайно, тъжно е, само че и необикновено елементарно. Нямам самообладание да се насладя на това, което животът ми предложи ", съобщи тя.

Рьойзеланд, която е трикратна олимпийска шампионка, изкара сложен сезон, откакто като заболя от вирус предишното лято, което й попречи на подготовката. Тя се включи в надпреварите едвам през месец януари.

След като завоюва Световната купа през 2022, норвежката заема сега едвам 15-о място в генералното класиране, доста надалеч зад французойката Жюлиа Симон, която е лидерка.

" Нямам митовацията, която ми би трябвало да упражнявам всеки ден, с цел да бъда допустимо най-хубава ", изясни тя. " И откакто нямам тази мотивация, мисля, че е по-добре да спра ", добави състезателката, родена в Арендал.

На Олимпийските игри в Пекин предходната година Рьойзеланд завоюва три златни медали (два самостоятелни и един с щафетата), както и два бронзови медали.

На Световното състезание в Антхолц-Антерселва (Италия) през 2020 година тя завоюва седем медала в седемте дисциплини, в които взе участие.

По време на цялата си кариера тя е спечелила 13 златни медала от Световни шампионати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР