Нито една от държавните телевизии в Русия не отрази съобщенията

...
Нито една от държавните телевизии в Русия не отрази съобщенията
Коментари Харесай

Информационно затъмнение за екологичен инцидент с пострадали в Русия

Нито една от държавните малките екрани в Русия не отрази известията за отравяне на въздуха от бунище в съветския град Волоколамск, което докара до хоспитализирането на десетки деца. Според здравните управляващи в кръвта на децата не са открити следи от нездравословни газове, само че в медиите се стартира версията, че те са потърпевши от отравяне със сероводород.
Проблемът със сметището във Волоколамск стартира преди към година, а от февруари 2018 година става все по-сериозен. Руското издание meduza.io привежда хронологията на събитията.
На 3 март в града се организира митинг с присъединяване на 5000 души, които упорстват сметището да се закрие.
На 7 март локалните управляващи вкарват ексклузивен режим за отстраняването на " последствията от замърсяването на въздуха от сметището. "
На 8 март жителите на града блокират пътя към сметището. По време на митинга са арестувани 30 души и са им формирани протоколи за нарушение на държанието и непокорство на полицията.
На 10 март се организира следващ митинг. Тогава управлението на полигона, на който се намира сметището, взима решение да го затвори за известно време, с цел да бъдат избегнати " провокации. " Кандидатът за президент Ксения Собчак взе участие в митинга и дава обещание на хората, че ще закрие полигона.
На 10 март губернаторът на Московска област Андрей Воробьов дава заричане, че за три месеца ще позволи казуса с неприятните миризми от сметището.
На 21 март обаче на десетки поданици на града, най-вече възпитаници им прилошава поради изхвърлянето във въздуха серен диоксид от същото бунище. Има и десетки приети в болница деца, а пред болничното заведение избухва митинг с крясъци: " Оставка! " и " Убийци! ". Управителят на Волоколамски регион Евгени Гаврилов е посрещнат извънредно нелицеприятно от протестиращите.

След случилото се губернаторът Воробьов дава обещание да понижи потенциала на сметището двойно.
До 22 март са регистрирани 68 случая на отравяне измежду деца. Те са с разнообразни недоволства. Някои от децата са с екземи, дерматити и обриви. Има 12-13 случая на остри респираторни болести, добавя meduza.io.
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР