Средностатическият човек трябва да бъде добре информиран за плюсовете от

...
Средностатическият човек трябва да бъде добре информиран за плюсовете от
Коментари Харесай

Бивши европейски премиери посочиха нуждата от сериозна информационна кампания за еврото

" Средностатическият човек би трябвало да бъде добре осведомен за плюсовете от присъединението към Еврозоната ". Това съобщи някогашният австрийски канцлер Волфганг Шусел на конференцията " България в еврозоната, по кое време? ". Той акцентира, че осведомителната акция ще бъде по-успешна, в случай че се води от Централната банка, а не от политиците, в които хората нямат задоволително доверие.

Бившият канцлер уточни, че страната му се е подготвяла за приемането на еврото в границите на година, за обществото да се довери на значимата стъпка. Бившият румънски министър-председател Адриан Нъстасе изясни, бе еврозоната е дългогодишна фантазия на Румъния и България.

Проблемът е, че в това време Европейски Съюз се промени. Има страни, които и в този момент биха желали да се причислят към Европейски Съюз, само че би трябвало да имат поради тези промени ", сподели той. Настасе съобщи, че през 2004 година Румъния е била по-близо до осъществяване на критериите за приемане в еврозоната.

" По това време Румъния не беше изпълнила единствено един аршин, както е в този момент казусът с инфлацията при България ", добави той.

В момента Букурещ не извършва три от критериите. " Правителството у нас приказва повече за присъединението към Организацията за икономическо сътрудничество и раз, в сравнение с за еврозоната ", изясни Адриан Настасе.

Той акцентира, че казусът с инфлацията е по-сериозен в Румъния, в сравнение с в България.

" Трябва да се разсеят страховете на хората от това, че еврото ще докара до покачване на цените и инфлация ", сподели от своя страна Джоузеф Мускат, някогашен министър председател на Малта.

Той уточни, че България би трябвало да се убеди своето общество за изгодите от еврозоната, като се резервира салдото сред паричната страна на единната валута и политическата страна.

Конференцията обхвана тематики от стопански, финансов, политически и бизнес темперамент, свързани с присъединението на България в еврозоната.

Събитието е основна платформа за поощряване на разговора и съдействието сред участниците за гарантиране на плавния преход от лев към евро.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР