Николай Корчев е ръководител, създател и хореограф на най-големия фолклорен

...
Николай Корчев е ръководител, създател и хореограф на най-големия фолклорен
Коментари Харесай

“Плетеница“, когато фолклорът обединява в каузи



Николай Корчев е началник, основател и хореограф на най-големия фолклорен клуб във Велико Търново " Плетеница “. В него вземат участие към 300 самодейци. Преди три години е основана и група за обработен фолклор към него.

Той е от Долна Оряховица и след образованието си в София се завръща във Велико Търново. Нуждата от общественост го подтиква да сътвори клуба. Първата година танцуват седем души, които мъчно се събират едновременно. Той съумява обаче да обвърже тези първи гости на школата с персоналната си идея.



“Плетеница “ не е просто една школа, в която хората танцуват, тя е повече от това. Това е общественост, която поддържа разнообразни дела и се сплотява в тях. Занимаваме се с неща като почиствания на местности, засаждане на дървета, събиране на облекла и играчки. Покрай войната в Украйна танцьори от състава вземат участие интензивно и в БЧК “, споделя в “Нашият ден “ Николай Корчев и добавя:

“В школата идват хора с разнообразни специалности, които имат потребност от разнообразни неща. Имат потребност от общественост, от разтоварване. Имат потребност от нови другарства. Тази година клубът навършва шест години. “

Чуйте цялостния диалог в звуковия файл.

Снимки: facebook/groups
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР