Ние напускаме парламентарните заседания, за да запазим парламентаризма в България.

...
Ние напускаме парламентарните заседания, за да запазим парламентаризма в България.
Коментари Харесай

Депутатите на БСП напускат Народното събрание

Ние напущаме парламентарните съвещания, с цел да запазим парламентаризма в България. Ние изрично настояваме да отпаднат последните промени в Изборния кодекс и да се пристъпи към осъществяване на законовото условие за избор на нова Централна изборна комисия
Това се споделя в обръщението на Българска социалистическа партия, с което афишират, че депутатите им напущат Народното събрание. По-рано през днешния ден, предлагането беше оповестено от водача на партията Корнелия Нинова, която сложи и няколко условия към ръководещите.

На днешното си съвещание Националният съвет на Българска социалистическа партия одобри послание към всички български жители и политически партии за отбрана на свободата на демокрацията и върховенството на закона. Пленумът реши, че парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " напуща Народното събрание.

В обръщението на Българска социалистическа партия се споделя, че националното заседание в лицето на представителите на ГЕРБ, Движение за права и свободи и НФСБ е приело промени в изборното законодателство, които нарушават законността, свободния избор на българските жители и гаранциите за почтени избори. Порочна процедура е месеци преди всеки избор разпоредбите да се поправят в полза на ръководещите, споделят още социалистите.

" Националният съвет на Българска социалистическа партия и Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за БЪЛГАРИЯ " уверено отхвърлят тези решения и разпореждат на народните представители от левицата да изоставен Народното събрание. Така променените правила заплашват демократичността на изборния развой - в този момент и в бъдеще. Ние напущаме парламентарните съвещания, с цел да запазим парламентаризма в България.

Ние изрично настояваме да отпаднат последните промени в Изборния кодекс и да се пристъпи към осъществяване на законовото условие за избор на нова Централна изборна комисия ", написа още в обръщението на Българска социалистическа партия.

От левицата изискват да се обезпечи демократично осъществяване на идните избори за Европейски парламент, да се подсигурява меродавност на изборните резултати според волята на българските жители и да се избере нов състав на ЦИК, като значима част от тези гаранции. Само при тези условия те ще възстановят присъединяване си в този парламент.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР