В декларацията за Украйна делегатите внесоха поправка в подкрепа на

...
В декларацията за Украйна делегатите внесоха поправка в подкрепа на
Коментари Харесай

В София НАТО прие декларация за подкрепа на Украйна до победа

В декларацията за Украйна делегатите внесоха корекция в поддръжка на Украйна в нейното интернационално обосновано право да се самоотбранява посредством повдигане на някои ограничавания за потребление на въоръжение, предоставено от НАТО и сътрудниците, и опцията да се нападат законни цели на територията на Русия.

Парламентаристите от страните членки на НАТО утвърдиха молбите на Малта и Косово да станат делегации на асоциирани членове.

 

Асамблеята предложи още основаването на център за Център за демократична резистентност в Централата на НАТО в Брюксел, който да пази главните демократични полезности на алианса, като се бори с дезинформацията.

 

НАТО е най-успешният съюз в историята, тъй като умее да се трансформира и приспособява, съобщи при откриването на пленарното съвещание през днешния ден генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг. Трябва да разработим нови проекти за защита и да подсигуряваме, че имаме нужните сили, по-голяма бойна подготвеност и нови качества, за въздържане, уточни той. Според генералния секретар положителната вест е, че Европа прави това.

Украйна ще бъде по-слаба, в случай че продължаваме да поддържаме страната с половинчати ограничения, съобщи президентът на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба. Мястото на Украйна е в НАТО, на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон би трябвало да кажем ясно, че участието на Украйна е тръгнало по необратим път,.

 

България остава твърдо ангажирана да поддържа Украйна толкоз дълго, колкото е належащо, сподели служебният министър председател Димитър Главчев. НАТО остава поръчител за сигурност и просперитета на България,.

 

Украйна пази освен себе си, Украйна пази Европа и нашите полезности, нашите правила, съобщи заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова. На напред във времето тя посочи също нуждата от засилен фокус върху Черноморския район и Западните Балкани. 

 

Нашата Европа е континент, белязан през вековете повече от война и спорове, в сравнение с от спокойно, взаимно битие, в този момент значително е обединена от един защитителен съюз и Европейския съюз. Никога преди този момент толкоз доста европейски страни не са си сътрудничили толкоз тясно и многостранно, разяснява третият заместник-председател на шведския парламент Керстин Лундгрен.

Пълноправно участие в НАТО е крайната цел на Украйна, съобщи във видеообръщение украинският министър на защитата.

 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг бе отличен с Наградата за изключителна работа към алианса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР