Нидерландия и Канада са подали иск срещу Сирия по обвинения

...
Нидерландия и Канада са подали иск срещу Сирия по обвинения
Коментари Харесай

Нидерландия и Канада дават Сирия на съд за изтезания

Нидерландия и Канада са подали иск против Сирия по обвинявания в изтезания пред Международния съд на Организация на обединените нации (ICJ), заяви Ройтерс в понеделник.

В молбата си двете страни настояват, че " Сирия е направила безчет нарушавания на интернационалното право, започвайки най-малко от 2011 година " и желаеха да бъдат взети незабавни ограничения за отбрана на тези, които са изложени на риск от изтезания. Това се споделя в изказване на съда, прочут още като Световният съд.

Те се стремят да държат държавното управление на президента Башар ал Асад отговорно за груби нарушавания на човешките права и изтезания според Конвенцията на Организация на обединените нации против изтезанията, която Дамаск ратифицира през 2004 година

 Войските на Асад и Путин систематично са нападали лечебни заведения в Сирия, сочи нов отчет Войските на Асад и Путин систематично са нападали лечебни заведения в Сирия, сочи нов отчет

Ако съдът откри, че има пълномощия, той ще бъде първият интернационален съд, който може да направи правно умозаключение по отношение на хипотетичното потребление на изтезания от страната в Сирия.

Канада и Нидерладия взеха решение да работят през 2020 година, откакто Русия блокира многочислените старания в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да отнесе случай за нарушавания на човешките права в Сирия до Международния углавен съд, който преследва лица за военни закононарушения и също е основан в Хага.

Международният съд на Организация на обединените нации е главният правосъден орган на международната организация, който позволява разногласия сред страни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР