Невероятни неразгадани древни мистерии от целия свят – в наше

...
Невероятни неразгадани древни мистерии от целия свят – в наше
Коментари Харесай

Невероятни неразгадани древни мистерии от целия свят – Топ 10

Невероятни неразгадани антични мистерии от целия свят – в наше време, на планетата Земя живеят към 7,4 милиарда души. Това е значителен брой! Отделно от това е невероятно да се каже тъкмо какъв брой хора са живели преди нас. С толкоз доста хора на земята, не е чудно, че има безчет истории останали неизказани.

Или открити и неоткрити заровени предмети и вскякакви неразгадани мистерии . Колкото и да знаем за света и каквито и мистерии към този момент да сме разгадали, има още толкоз доста, които не можем да разберем изцяло за в този момент. А може би в никакъв случай няма да разберем – най-малко за далечното минало.

Символи. Свитъци. Артефакти. Понякога е мъчно да разберем какво тъкмо може да има там. Някои имат вяра, че има антична технология, която занапред ще бъде открита. Или даже цели цивилизации , които ще бъдат открити. Понякога античните артефакти могат да трансформират метода, по който гледаме на нашата история. Нека да разгледаме някои забавни загадки , които нашите предшественици са оставили след себе си.

10. Бялата шаманска канара в Северна Америка

В каньона на река Долен Пекос в югозападен Тексас се намира 4000-годишна скална живопис, която озадачава археолозите. Известна като “ Бялата шаманска канара “, 7-метровата пещерна картина е интерпретирана като обрисуване на воини в борба, както и като отдих на членове на племената, които взаимодействат със света на духовете след потребление на пейот.

Древната рисунка е една от многочислените пещерни рисунки в региона, приписвани на племето Huichol, група ловци-събирачи, които заобикалят контакт с европейски заселници въз основа на отдалеченото си местообитание в планината Сиера Мадре. Никой не е сигурен каква роля са играли тези картини в племенния живот или какво даже изобразяват.

9. Подводните руини на Япония

Потопен директно до брега на Йонагуни Джима се простира подводен град, за който се счита, че е на най-малко 5000 години. За него се споделя, че е японската Атлантида . Открит за пръв път от водолаз през 1995 година, в началото се смяташе, че градът не е нищо повече от странна поредност от естествени скални формирания. Всички те обаче мистериозно се отличават с съвършени прави ъгли и прави линии.

По-късните изследвания разкриха всичко – от огромна каменна врата до издълбани стълбища и улици. Има също по този начин забавни сводести кули. Смята се, че това е античен град от интервала.

Експертите изричат доктрина, че градът не е тъкмо „ паднал “ в морето като именитата Атлантида, а по-скоро е бил потънал, защото равнищата на морето са се повишавали в продължение на хиляди години. Докато учените не престават да изследват подводния обект, мнозина считат, че това съответно място може да съдържа основна информация за други вероятни подводни градове по света.

8. Царският лист – невероятни неразгадани антични мистерии от целия свят

Връщайки ни чак до 3-то хилядолетие прочие н. е., откриваме с интерес описът на шумерските крале . Това е лист на всички шумерски царе, съответните им династии, локации и времена на власт. Макар че това може да не наподобява като някаква мистерия, това, което е вписано дружно със листата на царете, го прави толкоз забавен.

В него има вградени митологични детайли. Заедно с шумерските царе, царският лист включва и събития като Всемирният потоп и приказките за Гилгамеш , истории, които постоянно се назовават елементарни басни. Теоретиците одобряват това, с цел да потвърдят, че историите от Стария Завет са били правилни. Или че изброените крале в действителност са били богове или полубогове?

7. Ронгоронго писмеността на Великденския остров

Великденският остров е обвързван с доста странни мистерии , а огромните скулптури на моаите са най-известните. Някои хора настояват обаче, че целият остров в миналото е бил употребен от извънземни като средство за връзка. Но към момента има още една странна мистерия, обвързвана с известните полинезийски земи – комплицирана поредност от глифове, за които се счита, че пишат или протописват, по-ранна форма на връзка, основана на знаци, а не на знаци.

Открити за първи път от Юджийн Ейро през 1864 година, глифовете са причислени към към 1200 година и имат изображения, сходни на други религиозни знаци, открити в региона. Към днешна дата учените не са съумели да дефинират тъкмо какво споделят глифовете, не могат да ги свържат и с някакви външни култури.

Символите били издълбани върху дърво благодарение на дребни обсидианови люспи или зъби от акула. Ако приемем, че Ронгоронго в действителност е форма на писане, това би било обаятелен образец за напълно неповторим език, който се образува без значение от себе си на изолиран остров.

6. Мистериозните линии Саджама

Източник: kakda.org

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР