Несправедливостта между старите и новите пенсии ще бъде решена от

...
Несправедливостта между старите и новите пенсии ще бъде решена от
Коментари Харесай

Шулева: Мерките са като изстрел във въздуха

Несправедливостта сред старите и новите пенсии ще бъде решена от 1 октомври. Това разяснява някогашният обществен министър Лидия Шулева в студиото на " Денят ON AIR ".

" Несправедливостта сред старите пенсии, изключително тези отпреди 2008 година - там в действителност разликата е доста огромна и би следвало да се направи актуализация към бюджета. Предвижда се от 1 октомври да бъдат преизчислени с осигурителния приход от последните 12 месеца, което ще понижи тази фрапантна разлика ", изясни Шулева.

По думите ѝ растежът на бюджетния недостиг ще докара до данъчното заплащане на пенсиите.

" Пенсиите ще се заплащат от данъчни доходи, а не от осигуровки. Това ще окаже въздействие на липса на задоволително средства в други сфери, на които страната би трябвало да обърне внимание – опазване на здравето, обучение... Ще вървим към данъчно заплащане на пенсиите и каквито осигуровки си внасял, ще имат дребен дял в бюджета, който Национален осигурителен институт ще би трябвало да разпределя за пенсии ", посочи някогашният обществен министър в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според Шулева антикризисните ограничения са като изстрел във въздуха, защото липсва целево подкрепяне.

" И нулевата ставка на Данък добавена стойност, и тези 25 ст. не могат да бъдат за всички. Трябваше да има целево подкрепяне, тъй като при такава спешна обстановка има необятни групи от популацията, които мъчно могат да посрещнат всички разноски за консумативи ", безапелационна бе тя и предложи тип ваучер за консумативи:

" Дали човек ще го употребява за храна, бензин, сметките за ток и парно - зависи от него и икономиите, които прави. Всичко друго е изстрел във въздуха, което няма да докара до резултат ", приключи Шулева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР