Триумф за Швейцария на тазгодишната Евровизия. 24-годишният Немо е първият

...
Триумф за Швейцария на тазгодишната Евровизия. 24-годишният Немо е първият
Коментари Харесай

Скандали, политика и освирквания белязаха финалната нощ на хаоса на Евровизия

Триумф за Швейцария на тазгодишната " Евровизия ". 24-годишният Немо е първият небинарен реализатор, спечелил най-престижния песенен конкурс на Стария континент. Нощта на сцената, а и зад кулисите в Малмьо, беше белязана от политически кавги, освиркване и дисквалифицирани участници. За " Евровизия ", която трябваше да означи 50-та годишнина от успеха на АББА в състезанието, само че беше наречена " нощ на хаоса ".



Не беше любим на публиката, само че завоюва вота на журито в съвсем всички 37 страни, които имаха право на глас. Немо, който дефинира пола си като " вселена, която се рее в Космоса ". 24-годишният швейцарец победи на 68-мото издание на " Евровизия ".





The Code - микс от опера, дръм енд бейс, хип-хоп и поп. И персонална изповед на Немо за пътя, който извървял в търсене на себе си. " Между нулите и единиците открих своето кралство " изпя швейцарецът откакто получи мечтания трофей. А в страстта си без да желае счупи кристалния микрофон, който се връчва на спечелилия на " Евровизия ".

" Аз не просто разруших кода. Счупих си и трофея, а също по този начин и палеца. Е... Всичко е наред, всичко е наред. Дадоха ми нова статуетка, тъй че в този момент си имам две ", показа Немо, победител на " Евровизия ".

Това е третата победа за Швейцария на най-престижния песенен конкурс. На крачка от триумфа и като решителен любим на феновете - по този начин си потегля от Швеция хърватският представител Baby Lasagna.

Трети останаха представителките на Украйна, следвани от Франция и Израел.







Участието на израелската представителка - 20-годишната Еден Голан на " Евровизия " стана мотив за огромни пропалестински митинги в Малмьо през цялата седмица. До конфликти се стигна и в деня на състезанието, а освирквания се чуваха даже измежду феновете в залата, въпреки тази година мотото да беше " Музиката ни сплотява ".

Разделение имаше и около присъединяване или по-скоро отсъствието от финала на нидерланския представител. Часове преди концерта, от EBU оповестиха, че Йост Клайн е дисквалифициран поради " заплашително държание " към жена от екипа. По-късно беше конкретизирано, че нидерландецът, който беше измежду любимците за успеха, е помолил да не бъде сниман след свое осъществяване на сцената, а когато молбата му не била изпълнена, показал експанзия към операторката.
Вотът на нидерландското жури въпреки всичко беше обявен, само че от залата в Швеция и на фона на бурни освирквания от почитателите на Клайн.

Извън свадите - и тази година " Евровизия " не беше лишена от екстравагантни участници, които шокираха със театралната си визия.











А въпреки и да се радва на блестяща кариера както независимо, по този начин и с групата си Years and years, артистът и артист Оли Алекзандър от Англия не получи нито една точка от вота на публиката.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР