Най-малко 15 души, 10 от които от едно семейство, загинаха

...
Най-малко 15 души, 10 от които от едно семейство, загинаха
Коментари Харесай

Проливни дъждове в Афганистан отнеха живота на най-малко 15 души

Най-малко 15 души, 10 от които от едно семейство, починаха при наводняване след проливни дъждове в Афганистан, съобщи Асошиейтед прес. 

Необичайно мощните сезонни превалявания този месец опустошиха доста елементи от страната, като лишиха живота на стотици хора и унищожиха имущество и годишна продукция. Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации предизвести, че оживелите няма да могат да се устоят. 

Наводнения връхлетяха нощес североизточната провинция Бадахшан и северната провинция Баглан.

Във Файзабад, столицата на Бадахшан, се оповестява за починали родители и осемте им деца, сподели Мохамед Акрам Акбари, шеф на отдела за справяне с естествени бедствия в провинцията, и добави, че избавителните екипи са съумели да извадят единствено тялото на майката.

В провинция Баглан шефът на отдела за справяне с естествени бедствия заяви, че са разрушени минимум 40 къщи и няколко души са починали, само че не даде повече детайлности. Анонимен представител на локалната власт съобщи, че до момента в провинцията са открити пет тела и избавителните екипи търсят още.

По-рано Световната стратегия по прехраната заяви, че проливните дъждове в Афганистан по-рано този месец са предизвикали гибелта на над 300 души и са разрушили хиляди къщи, най-много в северната провинция Баглан. Оцелелите са останали без дом, без земя и без източник на прехранване, съобщи организацията.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР