Неотдавнашният скок на цените на златото и среброто привлече вниманието

...
Неотдавнашният скок на цените на златото и среброто привлече вниманието
Коментари Харесай

Благородните метали ще засенчат Биткойн според популярен икономист

Неотдавнашният скок на цените на златото и среброто притегли вниманието на вложителите, като благородните метали доближиха невиждани върхове от $2,370 и $28, надлежно.

Тази бърза ескалация подтиква икономистите да спекулират за по-нататъшни стадии на цените, надминавайки съперниците на пазара.

Покачващите се цени на благородните метали отклоняват настроенията на вложителите от Биткойн , защото някои анализатори показват песимизъм към бъдещето на криптовалутата. Известният икономист Питър Шиф неотдавна акцентира превъзходството на златото, среброто и други благородни метали над Биткойн, призовавайки вложителите да се откажат от криптовалутата, преди да е остаряла.

Предупрежденията на Шиф идват на фона на възходящи стопански провокации, като световният дълг надвишава $34 трилиона и ескалиращото геополитическо напрежение. Докато вложителите търсят леговище от несигурността на пазара, те от ден на ден се обръщат към различни активи като злато и Биткойн.

Докато златото и среброто от дълго време са желани като капиталови убежища, BTC е изправен пред рецензии на фона на скорошното рали на металите. Въпреки това Биткойн продължава да надминава упованията, достигайки $73,000 по-рано тази година (макар и за кратко), демонстрирайки резистентност в изискванията на пазарна волатилност.

Ръстът в цените на благородните метали съответствува с изменящата се световна динамичност, защото страни като Русия и Китай търсят други възможности на щатския $, променяйки финансовите разкази в международен мащаб.

Въпреки предизвестията на Шиф, невероятният растеж на Биткойн остава безспорен, подсилен от стартирането на Биткойн ETF и възходящото търсене на цифрови активи като отбрана против обичайните пазарни опасности. Анализаторите предвиждат, че цената на Биткойн сигурно ще надвиши $75,000, наблягайки капацитета му да обезпечава постоянна възвръщаемост в дълготраен проект.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР