Необходими продукти: 1.800 кг изчистена тиква около 350 грама захар

...
Необходими продукти: 1.800 кг изчистена тиква около 350 грама захар
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Печена тиква с карамелен сос

Необходими артикули: 1.800 кг изчистена тиква към 350 грама захар 1 л прясно мляко 5 яйца 3 с.л. брашно 80 грама краве масло 2 бр. ванилия
За карамеления сос:
300 грама захар 200 мл течна сметана 30 грама краве масло Начин на подготвяне:
Тиквата се нарязва на късчета. Поставя се в тава и се поръсва с брашното. Разбърква се с ръце, с цел да могат парченцата тиква да се овалят в брашното. Прясното мляко се затопля и към него се прибавя захарта. Разбърква се до нейното разтваряне. Яйцата се разрушават леко с телена бъркалка. Към тях се прибавя прясното мляко. Ароматизира се с ванилията.

Тиквата се залива с яйчно-млечната примес. Отгоре се подреждат късчета краве масло. Тиквата се пече на 200 градуса до зачервяване.

Приготвяне на карамеления сос:

Захарта се слага в дребна касерола и се карамелизира. Към нея се прибавя затоплената сметана. Тук би трябвало доста да се внимава да не се изгорите, тъй като сместа пръска. Връща се на котлона и на слаба степен се бърка до разтваряне на карамела. Отстранява се от котлона и се прибавя кравето масло. Разбърква се до еднородност и се оставя да изстине. Печената тиква се сервира, полята с карамеления сос и с резенчета смокини от сладко, написа Actualno.com.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР