Районен съд Сливен отхвърли искането за промяна мярката за неотклонение

...
Районен съд Сливен отхвърли искането за промяна мярката за неотклонение
Коментари Харесай

Отново отлагат делото срещу пастора Даниел Хъл

Районен съд Сливен отхвърли настояването за смяна мярката за неотклонение „ задържане под стража “ на английския свещеник Даниел Хъл.

Пасторът е упрекнат в блудничество с 14 малолетни и малолетни децата от квартал „ Надежда “. По-рано през днешния ден съда отсрочи разпоредителното дело за 11 юни заради нередовно приканване на подсъдимия.

Даниел Хъл остава в следствения арест на пандиза в Бургас, макар изказванията на отбраната му и негови персонални, има потребност от инсулин, защото е диабетик. При извеждането му от правосъдна зала подсъдимия разгласи пред медиите, че системата желае да го убие.

" Прокурорът преднамерено желае за мен да загивам в пандиза. Аз съм почтен човек. Абсолютно нищо не съм направил против никой. Аз съм жертвата. Децата не са жертви! ", съобщи Хъл.

По-рано до отсрочване на разпоредителното съвещание по делото блудничество се стигна, откакто стана ясно, че има закъснение на документи от пандиза в Бургас и те не са пристигнали в съда.

" Поне един два дни преди съвещанието ръководителя е е следвало да си прегледа делото, да огледа кой е постоянно свикан, кой не. И при условия, че липсва документи от постоянното приканване на подсъдимия да се позаинтересува, каква е повода да не а се върнали отрязъците от призовките. А, това явно не е сторено. ", разяснява Стоил Славов, бранител по делото на едно от потърпевшите деца.

Говорителят на Районната прокуратура Венета Добрева съобщи, че това е организационно закъснение.

" Просто чисто организационно нещата са се случили по-бавно ", съобщи представителят на Районна прокуратура Венета Добрева

В поддръжка на Хъл в съда през днешния ден пристигна Ивана Димитрова. Тя е посещавала службите му в молитвения дом в квартал „ Надежда “ и е твърдо уверена, че е натопен, като акцентира, че " това е чиста клюка "

Това е следващото отсрочено дело по случая „ Хъл “ и към този момент 13 месеца то не може да тръгне. Преди това отказ си дадоха всички съдии от наказателната гилдия на Районния съд.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР