Не става дума за разочaрование или сърдене. За мен беше

...
Не става дума за разочaрование или сърдене. За мен беше
Коментари Харесай

Николай Василев: Мое беше предложението Асен Василев да не е министър на финансите на ИТН

" Не става дума за разочaрование или мусене. За мен беше чест, че първата политическа мощ на изборите се е спряла на мен като претендент за министър-председател ".

Това сподели в предаването " Лице в лице " по bTV претендентът за министър председател в първото проектоправителство на " ИТН " Николай Василев в отговор на въпрос отчаян ли е, че не е станал министър-председател.

" Познавам Слави Трифонов от дълго време, само че в този развой се опознахме доста по-дълбоко и видяхме, че във връзка с хрумвания и визия в политиката съвсем нямаме разлики ", съобщи Василев.

" Не съм бил част от построяването на партията, само че по разнообразни мотиви през годините съм се виждал с хора от партията. Моята причина да се включа е, че там открих доста честни хора, експерти. Там не срещнах социалисти, а десни реформатори като мен ", означи той, като посочи, че е имал няколко диалога със Слави Трифонов преди да одобри номинацията за претендент за министър председател.

" До два дни преди изборите решението беше, че Кирил Петков и Асен Василев би трябвало да са закрепени в плана за кабинет. Смятам, че с тях можеше доста добре да се работи, само че съгласно мен техните визии са прекомерно леви и популистки. Тоест с тях може да се работи, само че не в областта на финансите. Пред мен имаше няколко часа, в които, в случай че от партията ми бяха наложили Асен Василев да е финансов министър, не знам дали щях да приема и дали нямаше да се отдръпва аз ", разясни претендентът за министър председател в първото проектоправителство на " ИТН ".

" Мое беше предлагането той да не е министър на финансите в проектокабинета и явно то е било одобрено от управлението на партията. Въпреки това те бяха поканени в кабинета, само че в други министерства ", добави Николай Василев.

" Това щеше да бъде най-реформаторското и най-модерното държавно управление на българския преход ", съобщи той.

По думите му проектокабинетите на " ИТН " не са били подкрепени по най-различни аргументи. " През това време в политиката ни всеки беше против всеки и никой не поддържа никой различен ", сподели още Василев.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР