Не е тайна, че човечеството търси връзка с извънземен разум

...
Не е тайна, че човечеството търси връзка с извънземен разум
Коментари Харесай

Какво откри най-мащабното търсене на извънземни

Не е загадка, че човечеството търси връзка с извънземен разсъдък от дълго време. Въпросът дали сме сами във Вселената постоянно върви с отговора, че не е допустимо в необятното галактическо пространство да няма и други рационални същества. Макар към този момент нашата цивилизация да не е разкрила място, което в нашите показа да е уместно за битие и развиване на някаква форма на рационален живот, не значи, че такава не съществува.

Просто ние може да нямаме сетивата и познанията за такива благоприятни условия. Въпреки че към този момент се е утвърдило разбирането за рационалния живот като още доста вероятни проявления, разнообразни от това, което нашата земна цивилизация познава.

Както обособени запалянковци с незначителните си благоприятни условия откъм техника и потребни познания, по този начин и съществени научни центрове, разполагащи с подобаващи механически средства, както и с екипи от учени, търсят връзка с рационално наличие из необятните галактически простори.

Най-мощните радиотелескопи, с които човечеството разполага, са ориентирани към звездите, с цел да събират сигнали. По данни на научните центрове, разположили радиотелескопите си в Австралия и Съединени американски щати, за последните три години са събрани и оценени данни от галактическите радиосигнали, пристигнали от 1327 звезди. Това се явява най-мащабния теоретичен план за търсене на извънземен разсъдък.

Анализираните данни демонстрират, че това са сигнали или от естествени източници, или със земен генезис.

 Извънземни

Тъй като оценените хиляди часове, съдържащи сигнали от милиарди честоти, не са дали позитивен резултат, учените дефинират търсенето като несполучливо.

Въпреки неуспеха си те не губят ентусиазма си. Смятат, че изследването не би трябвало да стопира и считат да продължат работата си с анализиране на сигнали с по-високи честоти. Изследователите считат да включат в обсега на проучванията си повече типове сигнали, както и да усилят мащаба.

Телескопът Meer KAT, основан в Южна Африка, проучва 1 милион звезди в търсене на позитивен отговор на въпроса има ли различен разсъдък някъде във Вселената. Надеждата и ентусиазмът на откривателите, както и трудът им все в миналото може да бъдат възнаградени.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР