Най-вероятно крайната цел на руските войски е да напреднат дълбоко

...
Най-вероятно крайната цел на руските войски е да напреднат дълбоко
Коментари Харесай

Прогнози за по-нататъшните действия на Русия в Украйна

„ Най-вероятно крайната цел на съветските войски е да напреднат надълбоко в Украйна и да допринесат за промяната на ръководещия режим там “, сподели военения специалист и политолог Василий Кашин пред вестник ВЗГЛЯД, разяснявайки началото на специфичната военна интервенция на Русия за демилитаризиране на Украйна.

„ В момента сме очевидци на класическото начало на високотехнологична местна война с удари по системите за ръководство, угнетяване на противовъздушната защита, заличаване на авиацията и военноморските сили на Украйна, отнемане на съперника от способността да маневрира и атакуването му от няколко посоки “, сподели шефът на Центъра за интегрирани европейски и интернационалните проучвания на ВШИ Василий Кашин.

„ Руските войски оковаха въоръжените сили на Украйна в Донбас, а също по този начин, съдейки по някои известия, минаха границата в региона на Крим, Харковска и Черниговска област, което дава опция за обграждане на боеспособната част от украинската войска в относително малко време и, затова, тяхното елиминиране, без значение от всички оръжия, които са получили в предходния интервал от американците. От самото начало беше ясно, че всички тези оръжия са безусловно безполезни в битката против Русия “, изясни специалистът.

Според Кашин „ крайната цел на Русия в специфичната интервенция в Украйна е по-скоро политически, в сравнение с боен въпрос “. „ Въз основа на речта на президента, където той приказва за денацификация, наказване на нарушители и демилитаризация на Украйна, се основава усещането, че задачата на съветските войски е да настъпят в цялата територия на Украйна и, явно, да допринесат за смяната на ръководещ режим там “, допусна той.

„ В идващите дни провалянето на украинските въоръжени сили ще бъде приключено. Тогава ще стартира настъплението във вътрешността. Технически нашите войски са в положение да напредват чак до Киев, защото Украйна има малко боеспособни войски - те са съсредоточени основно в Донбас и, явно, скоро ще бъдат унищожени “, счита специалистът.

„ И тогава няма да има огромни спънки за придвижването на нашите войски, само че ще зародят политически въпроси. По-конкретно ще приказваме за това по какъв начин ще се ръководят тези територии, какъв политически режим ще има, какви политици могат да се върнат там и така нататък Решаването на всички тези проблеми изисква доста повече запаси, в сравнение с ликвидирането на украинската войска. Но като се има поради, че интервенцията е добре планувана, евентуално нещо в това отношение към този момент е квалифицирано “, заключи Кашин.

В четвъртък сутринта президентът Владимир Путин в послание към руснаците разгласи, че е взел решение за специфична военна интервенция за демилитаризиране на Украйна в сходство с член 51, част 7 от Устава на Организация на обединените нации, с утвърждението на Съвета на федерацията и в в осъществяване на договорите за другарство и взаимопомощ с ДНР, утвърдени от Федералното заседание и ЛНР.

Русия не може да се усеща в сигурност, да се развива, да съществува с непрекъсната опасност, която идва от Украйна, уточни президентът, като означи, че развиването на Украйна от Северноатлантическия алианс е недопустимо. Той също по този начин моли към украинските военни, като ги прикани да не извършват незаконни заповеди, неотложно да сложат оръжие и да се приберат вкъщи.

Скоро от цяла Украйна започнаха да идват отчети за това по какъв начин съветската интервенция по демилитаризация е почнала да се извършва. Съобщава се, че са нанесени масирани ракетни и артилерийски удари по всички обекти от основната военна инфраструктура на Украйна. Говорим на първо място за летища, военни бази, хранилища, уреди за противовъздушна защита.

По-специално, детонации са регистрирани във военни хранилища на 92-ра бригада на въоръжените сили на Украйна в Харков, в стационарни системи за противовъздушна защита на Украйна в Одеса, във военни обекти край Мариупол и други 25-та и 93-та бригада на въоръжените сили край Днепропетровск, оповестяват медиите.

По-рано военният специалист Игор Коротченко сподели пред вестник ВЗГЛЯД, че главната цел на съветската интервенция е да се предотврати Третата международна война.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР