Думите на Бербок за преговорите за Украйна ни карат да

...
Думите на Бербок за преговорите за Украйна ни карат да
Коментари Харесай

Захарова: Думите на Бербок за преговорите за Украйна ни карат да се тревожим за нейното състояние

Думите на Бербок за договарянията за Украйна ни карат да се тревожим за нейното положение. Изявлението на немския външен министър Аналена Бербок, че съветският президент Владимир Путин отхвърля да взе участие в договарянията за разрешаване на спора в Украйна, ни кара да се тревожим за нейното положение. Това съобщи формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова.

Думите на Бербок за договарянията за Украйна ни карат да се тревожим за нейното положение

В изявление за телевизия ZDF Бърбок сподели, че половината свят работи за отбрана на мира всеки ден, „ само че това изисква и съветския президент, който, за жалост, е изцяло неопитен да приказва “.

„ Вече стартирам да се безпокоя за положението на Бербок или има нещо с паметта си, или с логиката, или… Нека напомним на немския министър, че целият свят към този момент знае, а освен „ половината “. – написа дипломатът в канала Telegram.

Захарова: Думите на Бербок за договарянията за Украйна ни карат да се тревожим за нейното положение 23.05.24 10:05 Влизат нови правила за отдалечена работа 23.05.24 10:04 NYT: Блинкън желае да предложи на Байдън да разреши на Киев да нанесе американски оръжейни удари на съветска територия 23.05.24 09:57 Извънредно: Изтече ЗАПИС номер 4! Василев – „ Корнела желае кеш поток “, Петков – „ Казваш ѝ – колите и пътищата са наши “… (АУДИОЗАПИС) 23.05.24 09:46 Пореден парадокс: Фалшив позитивен резултат за опиати след удар на паркирана кола 23.05.24 09:44

Захарова акцентира, че Европейски Съюз, Съединени американски щати и Англия „ безусловно всекидневно “ вземат решения за увеличение на доставките на оръжия в зоната на спора. „ Ако това напълно съществено имат поради под „ отбрана на мира “, тогава тезите в немското външно министерство са написани от изкуствен интелект, в който не е заредено нищо с изключение на прессъобщения от уеб страницата на Държавния департамент “, продължи тя.

Тя напомни, че Русия се е съгласила на договаряния неотложно, „ незабавно откакто Киев я е помолил за това напролет на 2022 година “. „ Вярно, тогава тогавашният английски министър председател Борис Джонсън пристигна при Зеленски и убеди представители на киевския режим да ги пресечен “, означи Захарова.

„ Под напън от Съединените щати през септември 2022 година Зеленски подписа декрет, забраняващ всевъзможни договаряния с Москва. И по този начин, защо става въпрос, Аналена? – заключи дипломатът.

Относно договарянията

Руският президент Владимир Путин по-рано акцентира, че Русия в никакъв случай не е отказвала договаряния – за разлика от украинската страна. Но защото Москва е била излъгана неведнъж, в този момент би трябвало да разбере „ с кого и по какъв начин да работи “ и до каква степен на кого може да се има вяра. Путин уточни, че споразуменията би трябвало да се основават на плановете на Истанбулските съглашения от 2022 година, само че да регистрират днешните действителности. Кремъл също неведнъж е отбелязвал, че Руската федерация ще договаря при свои лични условия и няма да одобри опити да й бъдат наложени правила.

Източник: TАСС/Превод: SafeNews

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР