Най-мощното изригване за последните четири години регистрираха учените в петък,

...
Най-мощното изригване за последните четири години регистрираха учените в петък,
Коментари Харесай

Магнитни бури отговорни за разделите

Най-мощното изригване за последните четири години записаха учените в петък, 18 февруари. Тогава извънредно мощна вълна от радиация облъчи Земята.

Жизненият цикъл на слънцето се отразява и на ежедневните действия и настроения на хората. Резултатът е нараснала нервност, напрежение и мощно възприятие на паника. Това прави някои хора свръхчувствителни и избухливи. Ето за какво не е изключено да зачестят дразги и даже по-бурни кавги в фамилиите.

Невролози да вземем за пример предсказват взрив на разводите в резултат на слънчевите изригвания.

 Магнитни стихии виновни за разделите

Най-подвластни на нарасналите магнитни въздействия са депресираните, преуморените или уплашени хора. Слънчевите изригвания в този смисъл се отразяват извънредно отрицателно на цялостното положение и държание на тези хора. Това би могло да докара и до крайни и не задоволително премислени решения за привършване на взаимоотношенията с сегашния сътрудник, написа в. „ Стандарт ”.

Според медиците в тези интервали е целесъобразно да ядем по-малко месо и повече плодове и зеленчуци, а в случай че изпитаме мощни неразположения да се вземат леки успокоителни като да вземем за пример валериан.

Лекарите поучават още да се употребява по-малко кафе, да се понижат цигарите и да се кара по-внимателно, защото изригванията въздействат зле и на концентрацията.

 Магнитни стихии виновни за разделите

Учените оповестяват за още две магнитни стихии до края на този месец. Очаква се това да се случи на 21-ви(понеделник) и надлежно 25 –ти (петък) февруари.

Подобни чести изригвания са първите признаци за „ събуждане " на Слънцето и доближаване на следващата му фаза на оптималната интензивност. Тя се чака да настъпи през 2013 година

Слънчевата интензивност нараства и понижава в 11-годишен цикъл. Магнитните стихии обсипват Земята със заредени частици и могат да повредят спътниците и даже да пресечен електроснабдяването.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР