Русия обяви, че нейните сили са превзели още две села

...
Русия обяви, че нейните сили са превзели още две села
Коментари Харесай

Русия обяви, че е превзела още две украински села

Русия разгласи, че нейните сили са завладяли още две села на фронтовата линия в Украйна, в това число в североизточната част на Харковска област . През последните месеци Москва реализира поредност от триумфи на фронта, налагайки преимуществото си в жива мощ и оръжия на бойното поле, до момента в който Киев чака сериозни доставки от Запада.

" Части на съветската войска „ освободиха село Котляровка в Харковска област “ и „ село Соловьово в Донецката национална република “, се споделя в изказване на съветското Министерство на защитата.
 Президентът на Украйна Владимир Зеленски
Котляровка се намира на към 20 км от украинската цитадела Купянск в североизточната част на страната - регион, който е подложен на натоварен обстрел. Междувременно Соловьово се намира на източния фронт, покрай село Очеретин, което Москва съобщи, че е превзела на 5 май.

През последните месеци Киев се бори да удържи фронтовата линия , защото изпитва сериозен дефицит на муниции, най-много заради забавените военни доставки от Съединени американски щати.
 Повече от година се водят сражения сред Русия и Украйна
В края на предишния месец главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски съобщи, че Киев се е изтеглил от три села в източната част на Донецка област и построява нова линия от укрепления. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР