Най-малко 36 души на борда на полет на Hawaiian Airlines

...
Най-малко 36 души на борда на полет на Hawaiian Airlines
Коментари Харесай

Най-малко 36 души са ранени след силна турбуленция по време на полет в Хавай

Най-малко 36 души на борда на полет на Hawaiian Airlines са потърпевши, а 20 са откарани в незабавното поделение, откакто самолетът им попаднал в " мощна турбуленция " по време на полет от Финикс до Хонолулу в неделя, оповестиха управляващите.
Единадесет пациенти са в тежко положение, се споделя в изказване на незабавната здравна помощ в Хонолулу. Сред превозените в болничното заведение е и 14-месечно дете.
Нараняванията на пациентите включват сериозна контузия на главата, разкъсвания, натъртвания и загуба на схващане, оповестиха от EMS в Хонолулу.
Хавайските авиолинии " поддържат всички наранени пасажери и чиновници " и наблюдават обстановката. Според самолетната компания измежду ранените са и трима членове на екипажа.
" На няколко посетители и членове на екипажа на летището беше оказана здравна помощ за леки пострадвания, а някои бяха бързо превозени до локални лечебни заведения за по-нататъшно лекуване ", оповестиха от самолетната компания в Twitter.
Турбуленцията е зародила 15 до 30 минути преди самолетът да кацне в Хонолулу, на борда на който е имало 278 пасажери и 10 членове на екипажа.
Според изказването EMS и American Medical Response са се отзовали на " незабавен случай с всеобщи жертви " на интернационалното летище „ Даниел К. Инуе ” малко след 11 ч. в неделя.
Полет 35 на Хавайските авиолинии, аероплан Airbus 330, е съобщил за турбуленция към 10:35 ч. хавайско общоприетоо време, съгласно Федералната авиационна администрация.
18-годишна колежанка, която се прибирала вкъщи за зимната почивка, била в самолета и споделила, че в началото турбуленцията изглеждала като естествена. След това трусовете бързо се усилили.
" Чувствах се като при свободно рухване ", споделя Джейси Хаята-Ано пред CNN, описвайки, че е била вдигната от седалката си с подложен защитен колан.
След като разтърсването завършило, член на екипажа се обадил по високоговорителите и попитал за всеки подготвен медицински или боен личен състав, който да помогне на потърпевшите пасажери, сподели Хаята-Ано, която не е потърпевша.
" Благодарна съм, че имаше хора, които се отзоваха и помогнаха, защото някои от чиновниците имаха потребност от това ", сподели тя. " В общи линии всички си помагаха един на различен. Проверяваха се един различен и събираха движимостите ", добави Хаята-Ано.
От самолетната компания обявиха, че правят " щателна инспекция на самолета ", преди да го върнат в употреба. FAA съобщи, че проверява случая.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР