Мотивът, според разследващите, е скарване между двамата заради часовник, собственост

...
Мотивът, според разследващите, е скарване между двамата заради часовник, собственост
Коментари Харесай

Спор за часовник станал причина за жестокото убийство край Ботевград


Мотивът, съгласно проверяващите, е счепкване сред двамата поради часовник, благосъстоятелност на обвинения. Прокуратурата ще изиска задържане под стража на мъжа, на който е повдигнато обвиняване, съобщи Българска телеграфна агенция.

Престъплението беше разкрито на 15 май, откакто полицията откри елементи от разчлененото и обгоряло тяло в местността Чуклата на ботевградското село Новачене.

Директорът на ОДМВР-София старши комисар Тихомир Ценов сподели, че сигналът за изчезналия мъж е подаден на 14 май в 8.30 ч . сутринта в Районното ръководство в Ботевград. Той бил подаден от мъж, който съобщил, че нямал връзка с татко си от няколко дни. Снети са сведения от огромен кръг от хора и от кмета на село Новачене. Това тежко закононарушение е разкрито в рамките дневно, регистрира старши комисар Тихомир Ценов.

Главен контрольор Михаил Наумов, шеф на бранш " Престъпления против личността " в ГДНП, добави, че криминалистите в границите на 24 часа са съумели по откритите към този момент доказателства, да се изготвят експертизи, които да послужат за задържането на причинителя на това тежко закононарушение.

Прокурор Николова разкри детайлности за жестокото ликвидиране. Полицията е разкрила кости и обгорени човешки остатъци в двора на къщата на 77-годишния пенсионер. След направени експертизи е открито, че те са на 58-годишен мъж от селото, разгласен за общонационално търсене. Убитият е водил бездомнически метод на живот, като няма данни да е направил закононарушение. Самото ликвидиране е било осъществено в къща, намираща се надалеч от селото с голям двор и растителност над метър, метър и половина, съобщи news.bg.

Заподозреният е 77-годишният Огнян Наков , който е арестуван за 72 часа.

В двора на къщата, където е било осъществено убийството, е открито огнище, в което са открити и конфискувани над 20 кости с друга форма и размер. Около него са открити още голям брой мощно обгорени кости, както и секира, по която в режещата ѝ част има следи от кръв. Намерени са и конфискувани голям брой материални доказателства.

Заподозреният за злокобното ликвидиране живее в София. Използвал къщата си в Новачене за вила. С убития били другари и постоянно пиели дружно.

Това не е първо закононарушение за обвинения мъж. През 2020 година той нападнал с секира бащата на някогашния кмет на селото. Имал e и бизнес в селото - гледал кози и държал заведение. Ставал нападателен след приложимост на алкохол. Веднъж блъснал и индивида, който се грижел за козите му.

Убиецът и жертвата последно са видяни дружно в събота. Ден по-рано сред двамата е имало и скандал.

Разпитани са 15 очевидци и са назначени експертизи. Предстои да се внесе искане за взимане на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на причинителя на убийството.

Наказанието, което го грози, е от 15 до 20 години затвор, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна . Все още не се признава за отговорен и не дава пояснение по случая. Не е правено полиграфско проучване.

Няма данни за съпричастност към самото ликвидиране, само че към момента работата на терен продължава. Ако има и най-малки данни за помощ от някого, ще бъдат документирани по съответния ред.

По-рано кметът на Новачене сподели, че нападателят е глухоням българин, говорел с апаратче, само че всичко разбирал, а убитият е от ромски генезис - Кънчо Илиев Сираков, на 58 години, имал деца, които обаче живеят в Златоград.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР