Най-малко 312 са жертвите на кални свлачища и наводнения в

...
Най-малко 312 са жертвите на кални свлачища и наводнения в
Коментари Харесай

Над 300 са вече жертвите на наводненията в Сиера Леоне


Най-малко 312 са жертвите на кални свлачища и наводнения в столицата на Сиера Леоне - Фрийтаун, заяви Червеният кръст, представен от AFP.

Очаква се броят на починалите да се усили още.

Без дом са останали към 2000 души. Моргите на градските лечебни заведения са препълнени, а жителите на столицата обезверено търсят свои близки.

В два региона на Фрийтаун къщи са били залети от калните маси, хората са прибирали трупове от улиците, които се трансформирали в реки.

Кадри, получени от AFP, демонстрират лавина от керемидена на цвят тиня, която се излива по стръмна улица в столицата, а видеоклипове в обществените мрежи са снимали хора, които са до кръста и до гърдите във вода, в опита си да прекосят пътя.

Фрийтаун е крайбрежен град с 1,2 млн. поданици, който всяка година е заливан от наводнения по време на дъждовния сезон. Дъждът унищожава паянтовите къщи и покачва риска от заболявания, пренасяни със нечиста вода, каквато е холерата.

През 2015 наводненията в столицата доведоха до гибелта на 10 души, а хиляди останаха без покрив.

Сиера Леоне е една от най-бедните страни в Африка. Тя беше наранена и от вируса Ебола през 2014, когато починаха над 4000 души.
Около 60% от популацията на Сиера Леоне живее под прага на бедността, по данни на Организация на обединените нации.
Редактор:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР