Най-голямата в света компания за морски товарен транспорт “Мерск” (Maersk)

...
Най-голямата в света компания за морски товарен транспорт “Мерск” (Maersk)
Коментари Харесай

Корабният гигант “Мерск” спира превозите до Русия

Най-голямата в света компания за морски товарен превоз “Мерск” (Maersk) заяви през днешния ден, че краткотрайно ще спре всички контейнерни транспорти до и от Русия в подтекста на западните наказания против Москва след нахлуването й в Украйна, съобщи Ройтерс.

Мярката бе предшествана от сходен ход на сингапурската “Оушън нетуърк експрес” (Ocean Network Express – ONE), на немската “Хапаг Лойд ХЛАД.ДЕ” (Hapag Lloyd HLAG.DE) и швейцарската Ем Ес Си (MSC).

Спирането, обхващащо всички съветски пристанища, няма да включва хранителни артикули, медицински и филантропични доставки, посочи “Мерск”.

“Тъй като стабилността и сигурността на нашите интервенции към този момент са директно и индиректно наранени от глобите, новите резервации (за транспорт – бел. ред.) от “Мерск” в океана и вътрешността за и от Русия ще бъдат краткотрайно преустановени”, се показва в изказване на компанията.
Компанията обслужва направления на контейнеровози до Санкт Петербург и Калининград в Балтийско море, Новоросийск в Черно море и до Владивосток и Восточни на източното крайбрежие на Русия.

“Мерск” има 31 % от съветския пристанищен оператор “Глоубъл портс” (Global Ports GLPRq.L), който ръководи шест терминала в Русия и два във Финландия. Акционери на “Глоубъл портс” са също съветската държавна нуклеарна компания “Росатом” и съветският предприемач Сергей Шискарев.

Компанията, чиято централа е в Копенхаген, има към 500 чиновници в Русия. Миналата седмица тя краткотрайно спря работа на всички пристанища в Украйна, където има към 60 чиновници в Одеса, напомня Ройтерс.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР