(Продължава от предишния брой)Характеристики на закупените жилища◦ 12% от купувачите

...
(Продължава от предишния брой)Характеристики на закупените жилища◦ 12% от купувачите
Коментари Харесай

Какви жилища се купуваха най-много през 2022 г.

(Продължава от предходния брой)

Характеристики на закупените жилища

◦ 12% от купувачите са закупили новопостроен дом, до момента в който 88% са взели жилище, в което преди тях са живели други хора.

◦ 41% от купувачите са желали да избегнат поправки и проблеми с водопровода или електричеството. 31% от тези, закупили остарели жилища, най-често са го създали, тъй като са били на по-добра цена.

◦ Самостоятелните еднофамилни къщи не престават да бъдат най-желаният вид парцел за купувачите със 79%, следвани от мобилни или сглобяеми къщи с 8%.

◦ Жилищата за хора над 60 години, са се задържали устойчиво през тази година на 7%, като 17% от купувачите нормално са купували жилища, а 8% градски вид къща (townhouse).

◦ Средното разстояние сред новозакупеното жилище и дома, от който са се преместили новодомците, е към 75 км. Това е доста нарастване спрямо 23 км сред 2018 година и 2021 година

◦ 49% от търсещите ново жилище показват качеството на квартала като най-съществен фактор, определящ местоположението. Близостта до приятелите, фамилията и цената са били приоритет при 37%.

 Какви жилища се купуваха най-вече през 2022 година

◦ Купувачите нормално са заплащали за домовете си 100% от желаната цена, като 28% от тях са дали повече от желаното.

◦ Средностатистическото жилище, продавано през 2022 година е с повърхност 167 кв.м., с три спални и две бани и е издигнато през 1986 година

◦ Като цяло купувачите чакат да живеят в домовете си приблизително 15 години, до момента в който 28% споделят, че в никакъв случай няма да се местят.

Характеристики на финансирането на покупката на парцел

◦ 78% от скорошните купувачи са финансирали новозакупеното жилище, което е спад от 87% по отношение на 2021 година

◦ Типичната първична вноска на хората, купуващи парцел за първи път е бил 6%, до момента в който типичната първична вноска за повторни купувачи е била 17%.

◦ За 47% от купувачите източникът на първичната вноска е идвал от техните спестявания. 38% от многократните купувачи са показали, че са употребявали приходите от продажбата на главно жилище, до момента в който 22% от купувачите за първи път са употребявали подарък или заем от другари или семейство за първична вноска.

◦ При купувачите на жилище за първи път, 26% споделят, че спестяването за първична вноска е най-трудната стъпка в процеса.

◦ По-голямата част от купуващите за първи път са създали „ финансови жертви “, с цел да закупят жилище, най-честите от които понижаване на разноските за първокласни артикули, развлечения и облекла.

◦ 88% от купувачите не престават да гледат на покупката на жилище като най-хубавата финансова инвестиция.

 

„ Като сътрудник на недвижими парцели аз освен оказвам помощ на своите клиенти със закупуване, продажба и отдаване чартърен, само че и непрекъснато да ги известявам по отношение на всеки вероятен аспект, който би повлиял на тяхната дълготрайна инвестиция, която в действителност за множеството хора е най-важната и най-голямата, която те са създали или ще създадат в миналото в живота си. Ако имате въпроси свързани с тази или други мои публикации до в този момент, или изобщо с всичко обвързвано с пазара на недвижимите парцели, ще се веселя да ме потърсите, а за мен ще е наслаждение да мога да оказа помощ. Моят пряк номер е: 773-827-7827, или ми пишете на гланц: Също уеб страница, за повече информация: GerganaTodorova.BairdWarner.com Консултацията е постоянно безвъзмездна и не ви ангажира по никакъв метод. “

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР