Интересно е да разберем какви са всъщност купувачите и продавачите

...
Интересно е да разберем какви са всъщност купувачите и продавачите
Коментари Харесай

Кой купуваше и кой продаваше имот през 2022 г.?

Интересно е да разберем какви са в действителност купувачите и продавачите в днешно време и какъв вид парцели се купуват и продават, както и с какво финансиране са съумели да създадат тази покупка.

За множеството купувачи на жилища покупката на неподвижен парцел е една от най-големите покупко-продажби, които ще създадат в живота си. Обикновено го вършат освен заради желанието да имат нещо, което ще усили благосъстоянието им, само че и заради промени в работата, фамилното състояние и потребността от по-малка или по-голяма жилищна повърхност.

 Кой купуваше и кой продаваше парцел през 2022 година?

Годишното изследване, извършено от Националната асоциация на брокерите на недвижими парцели в Съединени американски щати измежду скорошни купувачи на жилища предлага забавна информация за това какви са статистически хората, който са купували и продавали през последната година.
Характеристики на купувачите на жилища
◦ Купувачите, който са закупили парцел за първи път (First-time buyers „ FHB “) са съставлявали 26%, което е спад от миналогодишните 34%. Това е най-ниският дял от началото на събирането на данните от асоциацията.

◦ Типичният FHB покупател е бил на 36 години през 2022 година, нараствайки от 33 предходната година, до момента в който възрастта на покупател, който e закупил не за първи път се е покачила до 59 години. И двете стойности бележат върхове за всички времена.

◦ 61% от всички скорошни купувачи са фамилни двойки, 17% са несемейни дами, 9% са необвързани мъже и 10% са несемейни двойки. Това е най-високият регистриран дял на несемейните двойки досега, без значение за кой следващ път купуват парцел.

◦ Сред купувачите за първи път обаче (FHB) 18% са несемейни двойки, а 5% са други семейства. И двете са най-високите регистрирани дялове.

◦ 14% от всички купувачи са закупили по-голям дом с желанието да живеят няколко генерации дружно в него. Причините са били, с цел да се грижат за застаряващите си родители, или заради завръщането на деца или родственици над 18-годишна възраст назад у дома за икономисване на разноски.

◦ Като расово систематизиране на пазара, 88% от купувачите са били бели, 8% са били латиноамериканци, 3% са били чернокожи/афроамериканци, 2% са били поданици на азиатски/тихоокеански острови и 3% са се разпознали като „ други “. Делът на белите купувачи и латиноамериканците е повишен през тази година, до момента в който делът на другите расови и етнически групи е намалял.

◦ 91% от неотдавна закупилите се разпознават като хетеросексуални, 2% като гей, 2% като бисексуални и 5% са предпочели да не дават отговор на този въпрос.

◦ 22% от всички купувачи са били ветерани, а 1% са били към момента членове на дейна работа.

◦ При 22% главната причина за закупуване на жилище е желанието да имат лично жилище. За купувачите за първи път този брой скача до 62%.

„ Като сътрудник на недвижими парцели аз освен оказвам помощ на своите клиенти със закупуване, продажба и отдаване чартърен, само че и непрекъснато да ги известявам по отношение на всеки вероятен аспект, който би повлял на тяхната дълготрайна инвестиция, която в действителност за множеството хора е най-важната и най-голямата, която те са създали или ще създадат в миналото в живота си. Ако имате въпроси свързани с тази или други мои публикации до в този момент, или изобщо с всичко обвързвано с пазара на недвижимите парцели, ще се веселя да ме потърсите, а за мен ще е наслаждение да мога да оказа помощ. Моят пряк номер е: 773-827-7827, или ми пишете на гланц: Също уеб страница, за повече информация: GerganaTodorova.BairdWarner.com Консултацията е постоянно безвъзмездна и не ви ангажира по никакъв метод. “

(Продължава в идващия брой)

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР