Здравей, Ангел! Бих искал да задам въпрос, свързан като цяло

...
Здравей, Ангел! Бих искал да задам въпрос, свързан като цяло
Коментари Харесай

Каква е разликата между спестяване и инвестиране?

Здравей, Ангел! Бих желал да задам въпрос, обвързван като цяло с финансовата система в Америка. Аз съм тук от към 13 години и когато бюджетът ми разрешава, заделям пари в пестелив влог. Проблемът е, че този влог не ми носи никакви облаги, само че не знам по какъв различен метод мога да употребявам системата, с цел да имам по-добра рента. Чувам, че другари влагат в акции и фондове, само че не съм осведомен от кое място да стартира и каква е разликата сред икономисване и вложение и има ли опасности във второто?

 

Здравейте. дано поговорим за разликата сред вложение и икономисване.

По принцип, спестяването е първата крачка към вложението, даже някои хора да го вършат отзад-напред. Целта на спестяването е да обезпечи финансова сигурност в кратковременен проект, като евентуално да размени приходите ни за интервал от 3 до 6 месеца, или пък да ни е от изгода при положение на обстановка, в която биха ни трябвали финансови средства. Както в България сме привикнали да споделяме – „ бели пари за черни дни “.

Следвайки тази логичност, когато спестяваме, не е нужно да търсим избрана възвращаемост. Тук по-важното е да намерим бърза ликвидност, или с елементарни думи – бърз достъп до парите ни при положение на потребност. Дали това ще значи да ги скрием под матрака, в дрешника, в сейфа или в банката. Разбира се, парите в банката са предпазени до $250 000 на човек, което дава по-голяма сигурност, в сравнение с да ги крием у дома.

Но значимото в тази ситуация е да намерим ликвидност на избрана сума пари, която мислим, че може да ни потрябва при положение на потребност. За всеки тази сума е друга съгласно метода на живот и разноските, които има в живота си. Важно е обаче да бъде избрана авансово и когато се доближи до нея, с всичко над нея можем да приказваме за евентуално вложение от тази точка нататък.
Разликата сред вложението и спестяването
е в ликвидността, риска и евентуалната възвращаемост на вложената главница. Тук приказваме за промени на статуквото през времето на инвестиция – краткосрочно или дълготрайно. В множеството случаи краткосрочното вложение е наричано „ спекулиране “, тъй като то има за цел да направи облаги в къс интервал от време като се възползва от краткотрайни, удобни промени на пазара за дадената инвестиция и се стреми към бързо очистване за на тази инвестиция – облага.

Аз персонално не съм последовател на спекулирането, тъй като то
крие някои опасности
и време, които аз персонално нямам желанието да приема. Може би и не съм толкоз лаком, с цел да се мятам през глава на вложения с огромен риск и евентуално по-голяма облага.

Когато работя с клиенти, избирам да залагам на по-дългосрочни капиталови тактики като пенсионни фондове да вземем за пример. В тези тактики аз виждам един извънреден капацитет за клиентите, тъй като този тип инвестиция дава данъчни прерогативи, добър евентуален напредък и най-много времето, което е належащо за вярното асимилиране на този напредък.

При вложението постоянно има повече риск, в сравнение с при спестяването. Има моменти, когато нещата вървят ужасно и облагите са относително огромни, само че има и моменти, когато пазарите падат и затова има риск за моментна загуба освен на облагата, само че и на главницата. Точно заради тази причина,
пенсионните сметки
са за предпочитане, тъй като те дават повече време разполагаем един спад да се заличи и да премине към напредък в течение на времето до възможното пенсиониране и данъчни прерогативи за хората, които влагат в тях.

Относно акции и фондове. За това съм приказвал и преди – акциите са по-рискови от фондовете и там в действителност може да се загуби всичко, в случай че дадена компания банкрутира, а ние сме вложили в нея. При фондовете шансът за банкрут съществува също, само че в доста по-малка степен. Фондовете имат покритие при банкрут до $500 000 на човек. Освен това във всеки един фонд има почти най-малко 100 компании от най-малко 10 разнообразни промишлености, които мъчно биха банкрутирали в един и същи ден.

Ако имате по-специфични въпроси, ще се веселя да ви оказа помощ посредством консултация в моя офис, където можем да навлезем още по-дълбоко в дебрите на вложението в Америка.

Това е от мен за през днешния ден. Ако и вие имате въпроси или се интересувате от другите аспекти на финансовата част от живота, можете да си запазите час за консултация на директния ми телефон – (224) 522-2413 или на електронната ми поща – Въпросите, които четете, са заложени от клиенти, с които съм работил по време на съвещания в моя офис.

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР