Временната парламентарна комисия за дейността на групата около Мартин Божанов-Нотариуса

...
Временната парламентарна комисия за дейността на групата около Мартин Божанов-Нотариуса
Коментари Харесай

Отсъствието на ГЕРБ, ДПС и БСП провали последното заседание на комисията за Нотариуса

Временната парламентарна комисия за активността на групата към Мартин Божанов-Нотариуса завърши работата си без даже да одобри окончателния отчет от свършеното. Последното съвещание приключи с неуспех, откакто в залата нямаше кворум.

Председателят на комисията Никола Минчев (ПП-ДБ) означи, че на съвещанието участват единствено петима депутати и според последните промени в правилника на Народното събрание няма по какъв начин такова бъде намерено при липса на кворум.

На срещата в уредения час се явиха четирима депутати от ПП-ДБ и един от " Възраждане ", а 15 минути след началото, когато съвещанието към този момент беше анулирано, се появи и представител от " ИТН ".

Последните съвещания бяха неодобрени от представителите на ГЕРБ и Движение за права и свободи, които след неуспеха на договарянията за ротацията на държавното управление взеха решение, че комисията е " цирк " и част от " предизборната акция " на ПП-ДБ.

Днес комисията трябваше да разиска и гласоподава финалния отчет от работата си, само че това по този начин и не се случи.

" Кворумът на комисията " Божанов " беше бутнат, от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия ", съобщи депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев.

Представители от " Възражден " и " ИТН " упрекнаха Минчев, че е спазил толеранса от 15 минути за закъснения преди да разпусне съвещанието.

Пред публицисти депутатът от ПП-ДБ съобщи, че тематиката за Нотариуса не е завършила, макар че напоследък не е на дневен ред в осведомителния поток. Той позволи, че е допустимо комисията да продължи работата си в идващия парламент.

" Ние ще продължим да поддържаме тематиката дейна, тъй като това е методът да принудим проверяващите органи да си свършват работата в тази ситуация ", разяснява Минчев.

Народният представител добави още, че комисията по този начин ѝ не е получила отговор на запитването си дали Мартин Божанов е бил помощник на Министерство на вътрешните работи, защото съгласно вътрешното ведомство това съставлява държавна загадка.

В понеделник обаче " Антикорупционният фонд " (АКФ) разгласява справката на ГДБОП за групата към убития Мартин Божанов-Нотариуса. От документа излиза наяве, че той е регистриран като „ осведомител “ и „ доверено лице “ на Министерство на вътрешните работи още през 2005 година, а към 2022 година е бил непринуден помощник в категория " Доверено лице ".

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР