ChatGPT намери своя глас, но изглежда не всички го харесват.

...
ChatGPT намери своя глас, но изглежда не всички го харесват.
Коментари Харесай

ChatGPT проговори... с гласа на Скарлет Йохансон. Компанията твърди, че не е умишлено

ChatGPT откри своя глас, само че наподобява не всички го харесват. Миналата седмица компанията OpenAI показа демо версия на нов модел на изкуствен интелект, наименуван GPT-4o, с който потребителите на процедура могат да беседват с чатбота. Той чете отговорите на глас и може да реагира на избрани неща.

Потребителите могат да избират из сред няколко гласове, с които ботът да приказва, само че един от тях притегли изключително огромно внимание. Опцията " Sky ", която съгласно доста хора в обществените мрежи звучи тъкмо като гласа на актрисата Скарлет Йохансон във кино лентата " Her " (Тя).

Сюжетът на кино лентата от 2013 година е директно обвързван с развиването на технологиите - дейностите се развиват в близкото бъдеще, в което героят, изигран от Хоакин Финикс, се влюбва в операционната система на телефона си. Тя е озвучена с гласа на Йохансон. Режисьорът Спайк Джонз съобщи тогава, че планът му " не е за технологиите или софтуерите ", а по-скоро за намирането на любовта и интимността.

Потребители в обществените мрежи незабавно откриха доста общи прилики в гласа на операционната система от кино лентата и опцията " Sky " на ChatGPT - в това число в интонацията и емоционалността. Някои даже се оплаха, че гласът звучи прекомерно полово.

The level of emotion and humanness in GPT-4o is surreal. Anyone else hear Scarlett Johansson?
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР