Най-голямата новина в технологичната индустрия в последните седмици е намерението

...
Най-голямата новина в технологичната индустрия в последните седмици е намерението
Коментари Харесай

Илон Мъск ще позволи на Доналд Тръмп да се върне в Twitter

Най-голямата вест в софтуерната промишленост в последните седмици е желанието на Илон Мъск да купи обществената мрежа Twitter за 44 милиарда $. Сделката към момента не е завършила и, съгласно самия Мъск, за това ще трябват още два-три месеца.

Според изявлението, което 50-годишният създател на Tesla и SpaceX даде пред Financial Times, той ще разреши на Тръмп да употребява профила си в обществената мрежа. Според него решението непрестанно да бъде неразрешено на някогашния президент да употребява Twitter е " морално неверно и много неуместно ", написа tialoto.bg.

" Бих премахнал тази перманентна възбрана, само че към момента не владея Twitter, тъй че това няма да се случи безусловно ", цитират Мъск Военновъздушни сили. Според милиардерът възбраната не е попречила на Доналд Тръмп да прокарва посланията си, в противен случай.

От Военновъздушни сили напомнят ѝ, че самият Тръмп съобщи пред Fox News, че даже и да му разрешат, той няма да се върне в Twitter, а ще употребява личната си обществена мрежа Truth Social. Мъск пък се похвали, че е разговарял с Джак Дорси - създателят на Twitter, и двамата са на едно мнение за перманентните забрани.

" Те би трябвало да се случват извънредно рядко и да са непокътнати за ботове или подправени профили. " За незаконни или подбуждащи принуждение, и ненавист изявления ще има краткотрайна възбрана и заличаване на съответните постове, разяснява Мъск пред Financial Times.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР