Най-елитния хотел на Илия Павлов стана собственост на турска компания.

...
Най-елитния хотел на Илия Павлов стана собственост на турска компания.
Коментари Харесай

Турци взели перлата на Илия Павлов

Най-елитния хотел на Илия Павлов стана благосъстоятелност на турска компания. Перлата в короната от хотели на притежателя на „ Мултигруп ” се оказа продаден на съседите, защото фамилията не могло да го задържи, научи HotArena.

Става въпрос за елитния хотел „ Либертас ”, където една нощувка отвън сезона стартира от 390 лева и доближава до 1200. Комплексът е един от най-елитните в Адриатика и най-хубавият в Дубровник .

Той се намира директно до остарелия град и предлага неповторима панорама към остров Мокрум.

Павлов го купува и ремонтира главно, единствено няколко месеца преди гибелта си. Босът на „ Мултигруп ” купува хотела за 4,6 милиона евро през 2002 година. Инвестирани са близо 26 милиона евро, с цел да се възвърне постройката, която потърпевша при бомбардировките над Дубровник през 1991 — 1992 година.

Павлов съумява да увеличи рейтинга на хотела до 5 звезди, само че скоро по-късно е погубен. Мечтата му е да го трансформира в диаманта в короната на хотелския си бизнес и да купи и други хотели в Дубровник, написа " България през днешния ден ".

Но не съумява.

След гибелта му нещата се прекатурват с главата надолу. Компанията стартира да търпи огромни финансови загуби и в един миг е принудена да се раздели с „ Либертас ”.
За каква сума не е ясно, само че по този начин или другояче тя е в пъти по-голяма от тази, на която е закупен и поправям.

Хотелът е платен от една от най-големите турски компании за туризъм, която го трансформира в едно от най-елитните места за отмора в Дубровник. Тук отсядат политици, международни звезди, кралски особи...

В последните дни край хотела е видяна и яхтата на Роман Абрамович. Милионерът купи 163-метровата яхта през 2010 година за 340 милиона евро и неотдавна бе видян да дебаркира в залива, който е на метри от хотела, а наоколо до него нямаше други плавателни съдове.
 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР