Най-достъпният електрически автомобил от моделната гама на Tesla ще се

...
Най-достъпният електрически автомобил от моделната гама на Tesla ще се
Коментари Харесай

Най-евтината Tesla ще се продава по целия свят и ще струва по-малко от 40 000 лв.

Най-достъпният електромобил от моделната гама на Tesla ще се трансформира в световен модел, съобщи ръководителят на китайския офис на компанията Том Жу. Това значи, че бюджетният електромобил ще се продава по целия свят, а освен в Китай, както се предполагаше по-рано.

Приблизителната цена на модела е 25 хиляди $ (приблизително 40 000 лева), което е съвсем една трета по-малко от цената на Model 3, който е най-евтиният модел на Tesla към днешна дата. Жу също разкри някои детайлности за идния модел. Автомобилът ще бъде напълно създаден в Китай - за задачата Tesla построява първия задграничен дизайнерски център в страната.

Производството на налична електрическа кола също ще бъде открито в цех в Китай, а световният модел ще се продава по целия свят, в това число в Съединени американски щати. Според други източници американската компания ще създаде специфична версия за европейския пазар, която ще получи редица разлики от версията за Китай.

Още нещо любопитно е, че " китайската " Tesla ще бъде съединена благодарение на съставни елементи от локални снабдители. Благодарение на това моделът ще може да получи по-достъпна цена от другите електрически коли на марката. Освен това по-рано шефът на Tesla Илон Мъск приказва за оптимизацията на скъпите акумулатори, което ще помогне за понижаване на крайната цена на " зелените " коли.

Съобщава се още, че първата партида евтини електрически транспортни средства ще стартира така наречен пътни проби през втората половина на 2021 година и ще влезе в продажба в границите на три години. Все още не е известно какъв ще бъде новият модел. Може би това ще бъде хечбек, основан на платформата на Model 3.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР