Най-добрата българска сноубордистка Александра Жекова за втора поредна година ще

...
Най-добрата българска сноубордистка Александра Жекова за втора поредна година ще
Коментари Харесай

Уроци по планинско ориентиране с Александра Жекова

Най-добрата българска сноубордистка Александра Жекова за втора поредна година ще бъде част от най-голямата самодейност за уравновесено хранене и деен метод на живот - Нестле за живей интензивно!, само че този път се включва в " теоретичната " част.

Демонстрацията и образование по планинско насочване, дружно с локалния клуб в к.к. Пампорово, ще даде най-безценния урок на всички - по какъв начин може да спортуваме зимата и да се движим безвредно в планината. Така ще можем да се насладим на своето обичано зимно занятие и да се грижим за себе си, планината и близките.

Александра Жекова ще чака всички на 6 март от 10.00 ч. в Пампорово (Студенец), с цел да бъдат положителният образец за тях и техните близки. А защото спортът е в кръвта?, след урока по безвредно придвижване в планината, Александра, дружно с нейния детско-юношески клуб и локалните клубове по сноуборд, ще обменят опит и ще упражняват и показват умения на борда дружно.

" Трябва да търсим салдото във всичко, което вършим ", посъветва Александра Жекова и разяснява, че се радва, че от ден на ден хора избират планината като дестинация за интензивности. Именно заради тази причина тя се включва за поредна година в Нестле за Живей Активно!, с цел да въодушеви повече хора да избират дейния метод на живот и да потвърдим, че и през зимата можем да се движим.

Нестле за Живей Активно! е най-голямата самодейност за деен метод на живот и уравновесено хранене в България, към която през годините се включват над 450 000 българи и над 170 спортни клуба, а също и известни български спортисти и специалисти в региона на храненето. С поддръжката на Министерство на младежта и спорта и редица български общини самодейността разшири географския и сезонен обсег, като подчертава върху нуждата от дейния метод на живот и уравновесеното хранене.

През 2020 година самодейността организира първия по рода си зимен формат в Боровец, в който се стотици българи излязоха на пистите и спортуваха интензивно. В зимното събитие се включиха олимпийската шампионка Екатерина Дафовска и Българска федерация по биатлон, първенецът по спортна гимнастика Йордан Йовчев, волейболистите Владимир Николов и шампионките от ВК Марица Пловдив, сноубордистката Александра Жекова и най-хубавият скиор в алпийски дисциплини Петър Попангелов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР