Шампион на Националната баскетболна асоциация, олимпийски шампион, първият MVP, участник

...
Шампион на Националната баскетболна асоциация, олимпийски шампион, първият MVP, участник
Коментари Харесай

Легендата на NBA и образът в логото им - Джери Уест, напусна този свят на 86 години

Шампион на Националната баскетболна асоциация, олимпийски първенец, първият " MVP ", участник в " Играта на звездите " през всичките си 14 години в лигата, част от " Залата на славата " и първенец като началник - кариера, за която доста играчи в най-високото ходило в международния баскетбол даже не могат да си показват.

Всичко това Джери Уест реализира, а малко на брой знаят, че точно той седи зад облика на баскетболиста в логото на най-известната лига, с червен и наследник декор от двете му страни, като Уест не приема това с изключително предпочитание.

За трагичната новина са съобщили от управлението Los Angeles Clippers през вчерашния ден, а цялата баскетболна общост в Съединени американски щати е в печал - от университета в Западна Вирджиния, до всички тимове в лигата.

Уест е индивидът, разкрил Меджик Джонсън, той избира и Шакийл Онийл и Кобе Брайънт, с цел да влязат в Лос Анджелис Лейкърс. Като треньор и шеф, под управлението му минават ери в спорта - още от Карийм Абдул-Джабар, чак до Стивън Къри и Кевин Дюрант.

Той е номер 25 в листата по маркирани точки в NBA и един от 50-те най-велики в лигата.

Уест е роден на 28-ми май 1938 година в Челиън, Западна Вирджиния и израства до 191 см, като доближава до драфта през 1960-а година и прекарва всичките си 14 години в Лос Анджелис Лейкърс, по-късно за няколко години е треньор на тима, а чак до 2000-та година е общоприет шеф. След това той отива при " Грилзитата " от Мемфис за пет години, прекарва шест години и като шеф на Голдън Стейт Уориърс, а до последния си ден е част от Лос Анджелис Клипърс, като влиза в управлението на тима през 2017-а година.

 
 Gettyimages 81395221
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР