Най-добрата антикризисна мярка е бизнесът да отвори на 21 декември,

...
Най-добрата антикризисна мярка е бизнесът да отвори на 21 декември,
Коментари Харесай

Борисов: Хубаво е Давай, давай, давай пари, но трябва да има край

Най-добрата антикризисна мярка е бизнесът да отвори на 21 декември, съобщи министър председателят Бойко Борисов при посещаване на компания за произвеждане на храни в Пловдив. По думите му, би трябвало да свикнем с мисълта, че започваме да излизаме от пандемията.

" Най-добрата антикризисна мярка, която съм разпоредил на докторите, е 21-и декември да отворим още веднъж всичко, с цел да може до тогава нашите герои - медицинските служащи, лекуват, всеки ден имаме по 2-3000 към този момент оздравели, с цел да могат всички тези хора да се връщат в производството ", оптимист е министър-председателят.

Ако броят на оздравелите продължи да пораства, ще се обмисли отваряне на детските градини и яслите на 14 декември.

Благодарение на антикризисния пакет на държавното управление работодателите резервират работни места, счита министър председателят. До момента страната е дала 1,1 милиарда лева в антикризисна поддръжка за бизнеса. Но тя не може да продължава постоянно, съобщи Бойко Борисов.

" Няма по какъв начин да не се работи, а някой да заплаща 80 на 0 заплатите. Колко време ще издържи по този начин и за всеки бизнес? Много е популистко, доста е хубаво, само че по този начин ще се задължат с големи милиарди идващите генерации ", означи той.

" Ние би трябвало да свикнем, че излизаме от пандемията. Ваксини, медикаменти, докторите се научиха, лекуват, това би трябвало да ни бъде мярката, другояче финансово-икономическата рецесия ще бъде толкоз тежка в идната половин-една година, че с тази процедура – давай, давай, давай, давай пари, с цел да държим служащи, тя е хубава, само че би трябвало да има край ", размишлява в типичния си жанр Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР