Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството, заяви лидерът

...
Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството, заяви лидерът
Коментари Харесай

Борисов: Най-добрата актуализация е оставка на правителството

Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на държавното управление, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с членове и симпатизанти на партията във Велико Търново, заяви Българска телеграфна агенция.

Той уточни, че „ сега страната е счупена “. “Ние имахме над 110 депутати и правихме държавно управление на малцинството, само че идващия след мен имаше 40 депутати, тогава можеш да си позволиш държавно управление на малцинството, тъй като няма късмет да те бутнат, а те какво направиха в този момент – с 60 и няколко депутати желаят да вършат малцинство – няма по какъв начин да стане “, уточни той.

Според него не е почтено към демокрацията партия с пет % да има шестима министри и да приказва от името на суверена. Демокрацията изисква честност – първата партия, втората партия да могат да приказват. На нас народът ни е дал второ място и ние сме го приели като съпротива, посочи Борисов. Той уточни, че към момента няма изясненост след закриването на профилираните съдилища, къде ще бъдат преразпределени делата от 1 юли. Той разяснява случая със самолета, кацнал край Търговище, като уточни, че в други времена, това е щяло да докара до оставка на министри.

Според Борисов при бъдещи избори би трябвало да има и машинно, и хартиено гласоподаване, което е демократично. „ Знаем, че двама или трима души към Асен Василев държат всички кодове, а знае ли се в този момент къде са машините, дали някой не ги е обработил “, попита риторично той. Борисов означи, че обединението ГЕРБ-СДС работи добре във Велико Търново и ще продължи да работи добре. Според него сега ръководството на страната е безпорядък и той ще се задълбочава. Ако карат с тези темпове, през 2024 година единствено за пенсии ще трябват 20 милиарда лв. и всяко дете ще има дълг от 40 хиляди лв., сподели Борисов.

Този разход от 5 милиарда лв. ще го гласоподавам с две ръце, в случай че ми потвърдят от кое място ще го вземат следващата година, акцентира Борисов. И добави, че при такива разноски е значима тригодишната рамкова прогноза въз основата, на която се пресмята растежа. „ Те в този момент споделят ГЕРБ не желае да поддържа бюджета – да тъй като ще счупите всичко и, в случай че приемете този бюджет, е обезпечено, че няма да има последваща и по-следваща година, а 2024 ще е към този момент краят “, сподели още Борисов.

„ След актуализацията на бюджета аз ще изляза и почтено ще кажа на партията – спасявайте се, кой както откри за добре, тъй като по-късно няма да има късмет “, сподели пред актива той.

Трябва да седнат виновните партии, виновните хора, тук ролята на президента Радев е огромна, тъй като става дума за през днешния ден и за на следващия ден, да забравим какво сме говорили, тъй като всеки от нас би трябвало да си понесе и пасива и актива, сподели ръководителят на ГЕРБ. И акцентира, че от партията са подготвени на полемика по тематиките цени на ток, газ, нефт и инфлация.

Борисов съобщи, че ГЕРБ не желае да взе участие в ръководството, в случай че бъде призната актуализацията на бюджета, препоръчана от настоящия финансов министър Асен Василев, тъй като съгласно разбор на партията той залага невъзможни за покриване разноски в идващите години. Едновременно с това партията на Бойко Борисов е подготвена да даде " поддръжка и ум ", в случай че ръководещите го желаят. Борисов не е подготвен да се отдръпна от партийния пост, само че няма упоритости за присъединяване в изпълнителната власт.

На срещата в залата на Великотърновския спектакъл участваха всички депутати от парламентарната група на ГЕРБ. Областният ръководител на ГЕРБ във Велико Търново Даниел Панов напомни за размера на вложенията в инфраструктурни, просветителни и обществени планове, направени във Великотърновска област при ръководството на държавните управления на Бойко Борисов и изрази опасения за бъдещето на района поради прекъсването на строителството на автомагистрала “Хемус “ и пътя Велико Търново-Русе.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР