Най-близките съюзници на Съединените щати атакуваха администрацията на Тръмп за

...
Най-близките съюзници на Съединените щати атакуваха администрацията на Тръмп за
Коментари Харесай

Срещата на Г-7 е във формат Г-6 срещу един

Най-близките съдружници на Съединените щати нападнаха администрацията на Тръмп за налагане на цени върху вноса на стомана и алуминий, оповестява " Ройтерс ".

Американският министър на финансите Стивън Мнучин е основната цел в рецензиите на срещата на Групата на седемте финансови министри и шефовете на централните банки в Канада, като всички останалите шест държави-членки на Г-7 са обект на цените на Съединени американски щати за метали.

Тарифите усложняват и напъните на Съединени американски щати за съдействие в опълчването на комерсиалните практики на Китай, а секретарят на Съединени американски щати по търговски въпроси, Уилбър Рос е в Пекин за диалози, ориентирани към попречване на комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай.

Японският финансов министър Таро Асо дефинира акцията на Съединени американски щати за " много ужасна. Това не се случва постоянно в срещите на Г-7, само че Съединени американски щати са против всички останали ", разяснява Асо

Европейският съюз и Канада слагат въпроса пред Световната комерсиална организация. Канадският външен министър Кристия Фрийланд разяснява, че цените са " наложени под подправен предлог за опазване на националната сигурност в Съединени американски щати ".

На срещата на Г-7 в канадския ски курорт Уистлър, Британска Колумбия, канадският министър на финансите Бил Морньо е обяснил на Мнучин " абсолютния ни мироглед, че това е неуместно, че Канада по някакъв метод може да бъде риск за сигурността ".

Френският министър на финансите Бруно Льо Мер разяснява, че Мнучин е изрично изолиран по въпроса за цените, като срещата е " Г-6 плюс един " и шестте показват " цялостно недоумение " за дестабилизиращия ход на Съединени американски щати.

" Трябва да намерим метод да се измъкнем от това. Това беше казано ясно от всички и мисля, че даже бе признато от Мнучин ", разяснява немският финансов министър Олаф Шолц.

Мнучин, считан за един от по-умерените търговски гласове в кабинета на Тръмп, съобщи, че може да се наложи въпросът да бъде позволен от водачите на Г-7 на срещата на върха през идната седмица в Квебек. /news.gb
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР