Националният отбор по футбол на България пропусна възможността да спечели

...
Националният отбор по футбол на България пропусна възможността да спечели
Коментари Харесай

Националите се разминаха с първа победа над Украйна в историята ни

Националният тим по футбол на България пропусна опцията да завоюва първа победа в историята си против Украйна. Контролата в Одеса приключи 1:1, въпреки че отборът ни водеше до 79-ата минута. Това бе трето тъждество с този резултат в шестте мача между двата тима. Украинците имат и три победи.

В последна сметка нашите национали би трябвало да са удовлетворени и на равния, поради смазващото предимство на домакините. Те имаха 36 положения за гол (срещу едвам 4 за нас), като турският рефер Арда Кардъшлар анулира три гола на Украйна (на Артьом Довбик в 15-ата мин. и две на Андрий Ярмоленко - в 55-ата и 67-ата мин.). Отделно и футболистът на " Манчестър С " Олександър Зинченко улучи левия непряк дирек. В последна сметка Тарас Степаненко ( " Шахтьор ", Донецк) съумя да вкара изравнителния гол 11 минути преди края.

На фона на доста по-добрата игра на украинците, българският отбор съумя изненадващо да поведе в 35-ата мин., когато нападателят на " Славия " Радослав Кирилов означи първия си гол за националния тим. Той се възползва от моментна липса на синхрон в отбраната на домакините и с хубав удар съумя да открие.

Селекционерът Ясен Петров пусна в игра двама дебютанти. Едисон Йорданов ( " Вестерло ", Бел) стартира като титуляр, само че се контузи още в 15-ата минута. На почивката пък влезе вратарят на " Славия " Светослав Вуцов, който се показа чудесно до края и с няколко намеси оказа помощ да допуснем единствено един гол. Лоша вест за Петров, с изключение на контузията на Едисон Йорданов, бе и насилствената промяна на капитана в този мач Кирил Десподов в 69-ата мин. Все още не е ясно дали футболистът на " Лудогорец " ще може да играе в международната подготовка против Швейцария в понеделник в Люцерн.

" Играхме против доста мощен тим. Бяхме сложени под огромно напрежение. Но не се притеснихме и поведохме. Те сътвориха доста голови положения, само че ние имахме ден на вратарите. Цялата отбрана бе на висота. Това е доста сериозен съперник, с доста качествени играчи. Това е първи гол, който означаваме в Украйна. Равенството е положително за самочувствието ни. Има какво до подобряваме, само че радостно е, че ходовете, които предприехме бяха положителни. Украйна сътвори положения, тъй като са добър тим. Знаете къде стигна тази страна на Европейското състезание. Имаха и сериозна поддръжка от трибуните. Радващо е, че оцеляхме. В такива мачове, против такива противници, можем да израстваме. При всички положения ще има ротации против Швейцария. Не приказвам за скица, а за стартов състав ", разяснява след мача Ясен Петров .
 

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР