Националният отбор на Словения по баскетбол не успя да защити

...
Националният отбор на Словения по баскетбол не успя да защити
Коментари Харесай

Гневната тирада на Дончич по адрес на Хорозов и компания

Националният тим на Словения по баскетбол не съумя да отбрани европейската си купа, откакто позволи сензационна загуба от Полша с 87:90 още на четвъртфиналите. Селекцията на Александър Секулич изоставаше в резултата през съвсем целия мач, като едвам в последната четвърт съумя да си завоюва водачеството, само че за малко. Поляците съумяха да наложат надзор върху събитията на паркета в последните минути, като в последна сметка съумяха да удържат финалния взлом на словенците и да се поздравят с място на полуфиналите.
 Полша шокира Европа и смъкна Дончич и Словения от върха Полша шокира Европа и смъкна Дончич и Словения от върха
При оставащи към пет секунди до финалната сирена тимът на Словения получи късмет да изпрати мача в продължение при резултат 87:90. Гардът на Полша Ей Джей Слотър пропусна да узакони успеха на своя отбор, след което Клемен Препелич се устреми към коша на “дружина полска ”. Опитният играч на клубния Валенсия вярно усети, че неговият противник Михал Соколовски ще се опита да го фаулира, при което Препелич се опита да си изкара три наказателни удара, пробвайки се да изстреля топката при контакта сред двамата. Съдийско присъждане от страна на стоящия наоколо до обстановката български рефер Мартин Хорозов не последва, като в последна сметка амбициозният опит от тройката на Препелич даже не доближи до коша и полският отбор удържа успеха.

Лука Дончич, който малко по-рано бе напуснал терена поради петте си персонални нарушавания, изнесе гневна дрънканица против реферския екип, най-вероятно точно поради неотсъденото нарушаване против Препелич в последните секунди. Суперзвездата на словенския тим реагира извънредно прочувствено още на аварийна пейка, като по-късно стартира да търси сметка на Хорозов и съдиите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР