Националният координатор за ваксинацията срещу COVID-19 в Румъния Валериу Георгица

...
Националният координатор за ваксинацията срещу COVID-19 в Румъния Валериу Георгица
Коментари Харесай

Румъния се отказва от тази ваксина

Националният координатор за имунизацията против COVID-19 в Румъния Валериу Георгица съобщи през днешния ден, че управляващите най-вероятно ще предложат преустановяване на имунизацията с препарата на AstraZeneca от началото на идната година поради дребния брой искащи да се имунизират с тази ваксина, оповестява телевизия Диджи 24. По думите на Георгица в страната ще продължат да се слагат имунизациите на Pfizer, Moderna и Janssen.

" На 31 октомври изтече срокът на валидност на последния разполагаем лот от имунизацията на AstraZeneca и той бе изтеглен от имунизационните центрове. Лицата, които имаха планувана имунизация с този препарат, бяха осведомени и чакаме нова пратка, с цел да завършат имунизационния курс ", сподели Валериу Георгица и подсети, че втората доза от тази ваксина може да се сложи до 12 седмици след първата. По думите му лицата, които имат планувана имунизация с AstraZeneca, са " няколко десетки ".

Националният координатор за имунизацията уточни обаче, че за правилно ръководство на запасите съществено се обмисля опцията от началото на идната година имунизацията с AstraZeneca в Румъния да бъде прекъсната. През последното денонощие в Румъния са сложени 98 411 дози ваксина на четирите препарата, които се употребяват в страната. От тях 23 368 са първа доза, 50 576 - втора, и 24 467 - трета доза, заяви организация Аджерпрес. От началото на акцията са сложени 13 974 270 дози на 7 511 621 души. Напълно имунизирани са 6 959 077 души, а 1 222 622 са получили трета доза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР